Dagje Schiermonnikoog boot Waddenzee Waddeneilanden Eilandhoppen

Waddeneilanden

Waddeneilanden

Bij de leukste uitjes Nederland mag het eilandhoppen van de Waddeneilanden niet ontbreken. Wadlopen, vogels spotten, zeehonden kijken of fietsen door de mooiste Nederlandse duinen. Een vakantie op de Waddeneilanden is gehele jaar door zeer geliefd voor een weekend of midweek weg. 

Bezoek een Waddeneiland met aan de ene kant de Noordzee en aan de andere zijde de Waddenzee. Maak een robbentocht op Texel, ga parachute springen en bekijk van grote hoogte de Waddenzee en Ameland of maak een strandwandeling op Schiermonnikoog. Ieder eiland heeft iets unieks te bieden tijdens een vakantie Waddeneilanden. 

Mooiste Waddeneiland

De Waddeneilanden zijn allemaal mooi, maar het mooiste Waddeneiland is volgens leuke uitjes Nederland toch echt Schiermonnikoog. Dit eiland is autoluw, wat het een heerlijk rustig eiland maakt omgeven door een wonderschone natuur. Je neemt vanaf Lauwersoog de Schiermonnikoog boot. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Natuurliefhebbers kunnen hier naar hartenlust vogels spotten, zeehonden kijken en eindeloos wandelen en fietsen.

Je kan de auto of motor veilig parkeren Lauwersoog bij Oog voor Stalling. Een bewaakte stalling, waar je ook een caravan stalling hebt en waar je tevens jouw boot stallen kan. Een handige parking om te weten voor als je vaker in het noorden van het land op vakantie gaat. Geniet van een dagje Schiermonnikoog daarbij wetende dat je voertuig veilig geparkeerd staat. Zodra je met de veerboot aankomt huur je bij fietsverhuur Schiermonnikoog een fiets.

Grootste Waddeneiland

Neem de boot van Den Helder naar Texel en ervaar direct het vakantiegevoel. Texel is het grootste Waddeneiland in de Waddenzee waar meer schapen dan mensen wonen. De bijnaam ‘schapeneiland’ is dan ook terecht. Trek de wandelschoenen aan of huur een fiets, volg de Lammetjesroute en spot de blije lammeren. 

Het grootste Waddeneiland Texel heeft 7 prachtige dorpjes. Den Burg is het grootste dorp van het eiland, waar je dan ook goed kan winkelen, lekker kan eten en heerlijk op het terras kan zitten. Beklim ook de kerktoren en geniet van het prachtige uitzicht over het eiland. De vuurtoren in het noorden van het eiland heeft overigens ook een adembenemend uitzicht.

Varen Waddeneilanden

Een dag varen Waddeneilanden is één van de leuke uitjes Nederland. Vanaf Lauwersoog haven vertrekt de MS Tender dagelijks voor een vistoer op de Waddenzee. Ook kan je een langere vistocht maken van een hele dag, zoals wrakvissen in de Noordzee. Vaar langs de mooie Waddeneilanden Schiermonnikoog, Vlieland en Terschelling. 

Onderweg zie je de zeehonden op de zandbanken liggen. Iedere vistour start vanuit Lauwersoog haven. In het najaar vaart de MS Tender ook vanuit de haven Vlissingen voor het ankervissen Westerschelde. Een dag zeevissen is geschikt voor de ervaren sportvisser, maar ook voor de beginneling. Boek een gezellige dag vissen op zee.

Bezoek nu

Oog voor stalling
Dagje Schiermonnikoog boot Waddenzee Waddeneilanden Eilandhoppen

Bezoek nu

MS Tender