parkeren Schiermonnikoog boot auto motoren boten Caravan stalling Winterstalling boot stalllen camper parkeren sloep stallen

Sloep stallen

Sloep stallen

Het vaarseizoen zit er bijna op en het wordt tijd om na te denken over sloep stallen. Een overdekte winterstalling boot is daarbij ideaal om jouw sloep te stallen. Het voorkomt problemen aan de motor, aangetaste teakdekken en het is een extra beveiliging tegen diefstal. 

Bij boot stallen in een loods heb je geen zorgen over het losraken van onderdelen of aandrijvingen tijdens winterse stormen. Jouw boot staat droog en daardoor heb je de gelegenheid om onderhoud te plegen. Kijk de elektrische systemen na, inspecteer grondig de vitale onderdelen van de sloep en ook het onderwater gedeelte. Zodra het vaarseizoen weer aanbreekt kan je erop uit voor leuke uitjes Nederland.

Stalling sloep

Bij de stalling sloep is het aan te raden deze goed af te dekken tegen stof en vuil, maar wel dat het interieur kan ventileren. Boten die gebouwd zijn van polyester of staal zijn beter bestand om in de winter in het water te blijven liggen, dan boten die licht zijn gebouwd. Voor de stalling sloep is het aan te raden deze te laten overwinteren in een overdekte loods.

Maak jouw boot winterklaar voordat je deze naar de stalling toebrengt. De belangrijkste zaken om in orde te maken is de motor, leidingen, vloeistoffen en natuurlijk de grote schoonmaak. Zowel binnen als buiten en vooral de romp en het dek. Check de motor en zorg dat er geen water meer in de leidingen zit. Tijdens de winterstalling kan je het teakdek mooi in de olie zetten. 

Sloep stallen kosten

De sloep stallen kosten variëren. De prijs is mede afhankelijk waar je de sloep wilt stallen en of het een overdekte of buiten stalling betreft. De winterstalling boot is bijvoorbeeld in de Randstad vele malen duurder dan in de het noorden van het land. Het kan zeker lonen om jouw boot te stallen bij een opslag waar je in de zomer wilt gaan varen.

Als je bijvoorbeeld graag op de Friese wateren of langs de Waddeneilanden vaart, dan is het aan te raden om in deze omgeving een stalling te zoeken. Het is goedkoper en je hoeft de boot niet helemaal terug te vervoeren naar je huis in de Randstad. Je kan bijvoorbeeld vlakbij de boot Schiermonnikoog bij Oog voor Stalling Lauwersoog een sloep stallen vanaf € 0,17 p/m2 per dag. 

Winterstalling boot Lauwersoog

Voor de winterstalling boot Lauwersoog kan je terecht bij Oog voor Stalling. Voor een betaalbare prijs kan je de sloep de hele winter laten staan. De loods is verwarmd, beveiligd, overdekt en bewaakt. Tevens is er een reparatie en spuitruimte aanwezig van 4,5 x 15 meter. Ook voor lang parkeren Lauwersoog van een caravan, motor of camper stalling kan je hier terecht. 

Het voordeel is dat je vanaf Lauwersoog alle kanten op kan met de boot. Naar de Waddenzee, Noordzee, IJsselmeer en de Friese wateren. Hoe langer je de stalling sloep huurt, hoe goedkoper de prijs per dag wordt. Vanaf deze plek zijn overigens veel leuke uitjes Nederland te maken. Zoals wadlopen Lauwersoog, het Nationaal Park Lauwersmeer, Dark Sky Park, tuk tuk huren en dagje vissen op zee op het nostalgische schip de MS Tender.

Bezoek nu

Oog voor stalling
parkeren Schiermonnikoog boot auto motoren boten Caravan stalling Winterstalling boot stalllen camper parkeren sloep stallen