Friesland tour dagje uit friesland fietsen naar het strand. Lauwersoog strand Fietsverhuur Schiermonnikoog

Lauwersoog strand

Lauwersoog strand

Het Lauwersoog strand ligt rondom het Lauwersmeer. Aan de oevers van het Lauwersmeer kan je op verschillende plaatsen terecht om vervolgens in het meer te zwemmen. Op warme zomerdagen is het rond het Lauwersmeer een drukte van belang. Auto parkeren Lauwersoog doe je dan ook bij de beveiligde parking van Oog voor Stalling, een echte aanrader van leuke uitjes Nederland. 

Lauwersoog heeft meerdere zandstranden en recreatiestranden welke gelegen zijn in het noordoosten van het Lauwersmeergebied. Ook kan je terecht op het Lauwersoog strand bij Oostmahorn, aan de westkant van het Nationaal Park Lauwersmeer. Verder vind je in de Hoek van de Bant wat gelegen is in het noordwesten van het meer een dagrecreatie terrein. 

Wandelen Lauwersoog

Het is heerlijk om een dagje te genieten van de zon en het water bij het Lauwersoog strand. Maar je kan ook uren wandelen Lauwersoog. Er is genoeg ruimte voor iedereen. Zonaanbidders, watersporters, zwemmers en wandelaars. Maak een wandeling door het Nationaal Park Lauwersmeer waar Staatsbosbeheer elf wandelroutes heeft uitgezet. Variërend van 1,5 tot 10 kilometer. 

Deze aantrekkelijke routes brengen je op bijzondere plekken in het gebied. Op het strand Lauwersoog wandelen met hond is ook mogelijk. Op het derde strandje vanaf het dorp Lauwersoog, op de hoek van de Marneweg en de Strandweg, mogen honden het hele jaar door heerlijk los rennen, graven en ravotten. Jouw viervoeter kan hier ook naar hartenlust zwemmen. 

Lauwersoog haven

Vlakbij het strand ligt Lauwersoog haven. Je kan hier de zeevissers boten zien, vogels kijken en in alle rust genieten van het Lauwersmeer. Of maak zelf een vistoer op de Noordzee. Tevens vertrekt vanuit de haven de Schiermonnikoog boot. Ook een aanrader van leuke uitjes Nederland, een relaxt dagje Schiermonnikoog. 

Wil je een heerlijke dag beleven in Lauwersoog? Parkeer dan ten eerste de auto, motor of ander voertuig op de bewaakte parkeerplaats van Oog voor Stalling. Geniet daarna een paar uur van het strand Lauwersoog en verken vervolgens de omgeving middels een bijzonder voertuig, een tuk tuk. Je kan deze driewieler huren bij Tuk Tuk Lauwersoog, ook gelegen in de haven. Van te voren een tuk tuk huren is wel aan te raden, want vol is vol. 

Weer Lauwersoog

Het weer Lauwersoog kan je uiteraard volgen via de weerberichten. Voor een dagje strand Lauwersoog is het prettig als de zon schijnt zodat je lekker met de kinderen een verkoelende duik in het water kan nemen. De beste reistijd voor een stranddag is van mei tot en met september. In deze periode is het weer zacht en is de minste kans op regen. 

Houd voor een kiteboard, windsurf of een zeil vakantie Lauwersoog de windverwachting in de gaten. Het is namelijk heerlijk watersporten op het Lauwersoogmeer. Lauwersooggebied heeft een zeeklimaat. In de zomer is de watertemperatuur rond de 21 graden Celsius. In de lente is het gemiddeld 16°C en de watertemperatuur ligt rond de 12°C.

Bezoek nu

Oog voor stalling
Friesland tour dagje uit friesland fietsen naar het strand. Lauwersoog strand Fietsverhuur Schiermonnikoog