Friesland tour dagje uit friesland waddenzee wadlopen

Waddenzee

Waddenzee

Ontdek natuur van wereldklasse in eigen land. Leuke uitjes Nederland heeft het dan over de Waddenzee. De Waddenzee loopt van het Noord-Hollandse Den Helder tot het Deense Esbjerg. Een wonderschoon natuurgebied dat bestaat uit ongerepte natuur en een landschap is van slikken, zandplaten, kwelders, geulen en duinen. 

Sinds 2009 is de Waddenzee Werelderfgoed van Unesco. Er valt in dit gebied zoveel te ontdekken, te zien en te ervaren. Of je nu op één van de Waddeneilanden bent, gaat eilandhoppen of langs het kustgebied van Groningen, Friesland of Noord-Holland wandelt. Bezoek de Waddenzee Unesco Werelderfgoed en ontdek een natuur van wereldklasse. 

Waddengebied Friesland

Vanaf de Afsluitdijk strekt het waddengebied Friesland zich met een gebogen lijn uit tot aan het Lauwersmeergebied. Bij Lauwersoog bevindt zich het Nationaal Park Lauwersmeer, een natuur die onvergetelijk mooi is. Je treft bij het waddengebied Friesland idyllische vissersdorpjes aan. Lauwersoog is overigens de opstap haven naar Schiermonnikoog. Met de Schiermonnikoog boot vaar je in 45 minuten naar het mooie Waddeneiland. 

Huur een tuk tuk Lauwersoog en tour langs de kustlijn van het Waddengebied Friesland. Geniet van de zilte zee, de weidse landschappen, de horizon, de terpdorpen en tuk langs de Middeleeuwse kerkjes. Bezoek Elfsteden zoals Workum, Harlingen, Franeker, Leeuwarden en Dokkum. Eigenzinnig en vrij met een tuk tuk huren. Een waddenland van overvloed dat je moet zien en beleven.

Vissen Waddenzee

Huur een bootje of stap aan boord van het schip de MS Tender en ga een dagje vissen Waddenzee. Bij Lauwersoog haven vaart de grote MS Tender vissersboot uit. Maak een vistoer tussen de Waddeneilanden door. Tijdens de boottocht Waddenzee kom je vele soorten vogels tegen, kan je talloze zeehonden kijken die op de zandbanken liggen en met wat geluk spot je ook tuimelaars of bruinvissen. 

Sportvissen met de MS Tender is dan ook één van de leuke uitjes Nederland. De kapitein weet precies waar je makreel vissen of kabeljauw vissen kan. Een dagje varen en vissen Waddenzee is een beleving die je niet wilt missen. Ben je met de auto? Dan kan je deze in Lauwersoog haven bewaakt en veilig parkeren bij Oog voor Stalling. Deze bewaakte parking ligt overigens achter de tuk tuk verhuur van Lauwersoog. Ook een leuk dagje uit. 

Zeehonden Waddenzee

Zeehonden kijken op de Waddenzee is één van de leuke uitjes Nederland. Spot bijvoorbeeld de vele zeehonden Waddenzee bij Texel. Het is niet moeilijk om ze te vinden, want rondom het eiland leven grote groepen zeehonden. Ten noorden van het eiland Texel lig een uniek stukje natuur, het Eierlandse Gat. 

Het Eierlandse Gat is een zeegat tussen de Waddeneilanden Texel en Vlieland. Op het smalste punt is het gat 2 kilometer breed. Dankzij de geulen, ondiepe wateren en sterke stromingen is het een moeilijk bevaarbaar gebied, wat een voordeel is voor de natuur. Een paradijs van vogels en zeehonden. De met water drooggevallen zandbanken zijn ideaal voor de dieren Waddenzee om uit te rusten. Hier leven de zeehonden in grote groepen bij elkaar. 

Bezoek nu

MS Tender
Friesland tour dagje uit friesland waddenzee wadlopen