zeehonden lauwersoog Schiermonnikoog Pieterburen zeehonden Zeehonden kijken zeehonden vrijlaten

Zeehonden vrijlaten

Zeehonden vrijlaten

Eén van de bijzondere en leuke uitjes Nederland is zeehonden vrijlaten onder leiding van zeehondencentrum Pieterburen. De zeehondencrèche Pieterburen is één van de oudste opvangcentra voor zeehonden ter wereld. Het is een plek waar naast herstel van de zeehond ook ruimte is voor onderzoek en educatie. 

In 1971 werden de eerste zeehonden al opgevangen in Pieterburen. Inmiddels is het Pieterburen zeehondencentrum uitgegroeid tot het grootste specialistische zeehonden-ziekenhuis van Europa. Een dagje Pieterburen zeehonden centrum is dan ook een uitje welke je niet snel vergeet. Tevens zeer geschikt als familie uitje. 

Zeehondencreche Pieterburen

Bij de zeehondencreche Pieterburen worden de zeehondjes opgevangen die ziek, verzwakt of gestrand zijn. Tevens is de zeehonden opvang zo ingericht dat er veel bezoekers kunnen komen om het centrum te bekijken. Je kan zien hoe de zeehondjes worden opgevangen en worden gevoerd. 

Naast een normaal bezoek aan de zeehondencreche Pieterburen is het ook mogelijk om te zien hoe de dieren worden vrijgelaten. Bovendien organiseert de zeehonden-opvang ook uitjes voor zeehonden spotten op Vlieland. Op aanvraag is het mogelijk om een dagje mee te lopen met de Pieterburen zeehondenverzorgers. Een uniek dagje uit en dan ook zeker een tip van leuke uitjes Nederland.

Zeehonden vrijlaten Lauwersoog

Ga een dag mee met zeehonden vrijlaten Lauwersoog. Dit is mogelijk via het zeehondencentrum Pieterburen. In het zeehondencentrum wordt niet alleen onderzoek gedaan, maar worden de zeehonden tevens gered en opgevangen om ze vervolgens weer gezond weer vrij te laten in de Waddenzee. Als bezoeker mag je mee tijdens zeehonden vrijlaten. 

Bij zeehonden vrijlaten Lauwersoog vertrek je met een kleine groep vanuit de haven met de MS Tender naar een zandbank in de Waddenzee. Parkeren Lauwersoog doe je bij de bewaakte parkeerplaats van Oog voor Stalling. Deze is dichtbij de Schiermonnikoog boot gelegen. Zodra je bij een geschikte zandbank aankomt geniet je in alle rust van dit speciale moment dat de zeehondjes weer terug de zee in gaan.

Boottocht zeehonden

Is er geen plek meer beschikbaar bij het unieke uitje zeehonden vrijlaten? Andere leuke uitjes Nederland die te maken hebben met zeehonden is bijvoorbeeld een boottocht zeehonden kijken. Vanuit Lauwersoog haven vertrekt het schip MS Tender voor een zeehondentocht langs de Waddeneilanden. 

De favoriete plaatsen voor zeehonden kijken is Texel, Lauwersoog, Ameland, Terschelling en Harlingen. De zeehonden kan je zien liggen op de zandbanken waar het schip langs vaart. Spot een zeehond op strand en geniet intens van deze prachtige dieren. Een boottocht zeehonden kijken is voor alle leeftijden geschikt en dan ook zeker één van de leuke uitjes Nederland.

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog

Bezoek nu

MS Tender
zeehonden lauwersoog Schiermonnikoog Pieterburen zeehonden Zeehonden kijken zeehonden vrijlaten