Dagje Schiermonnikoog boot Waddenzee Waddeneilanden Eilandhoppen

Boot schiermonnikoog

Boot Schiermonnikoog

De boot Schiermonnikoog vertrekt van Lauwersoog haven en wordt verzorgt door Rederij Wagenborg. Je hebt keuze tussen twee soorten afvaarten, namelijk de gewone veerdienst en de sneldienst. De reistijd boot Schiermonnikoog met de gewone afvaart duurt 45 minuten. Met de sneldienst is het slechts 20 minuten varen. 

Het Waddeneiland is autoluw. Dat wil zeggen dat je als toerist geen auto mag meenemen naar het prachtige eiland. Ook motoren en brommers zijn niet toegestaan. Een ticket voor de veerdienst is altijd een retourticket. In het hoogseizoen kost een ticket Schiermonnikoog rond de 17 euro, in het laagseizoen een kleine 15 euro. 

Parkeren Lauwersoog

Auto parkeren voor een bezoek aan het eiland doe je in Lauwersoog. Leuke uitjes Nederland heeft voor jou alvast een veilige parkeergarage uitgezocht. Veilig parkeren Lauwersoog kan je bij Oog voor Stalling. Deze parking is bewaakt en biedt zowel parkeerplekken binnen als buiten. Ook voor stalling van boten, caravan, camper of ander voertuig. Het is slechts 10 minuten lopen naar de Schiermonnikoog boot. 

Je kan de auto parkeren voor 1 dag, meerdere dagen en zelfs voor een heel jaar. Als je bijvoorbeeld op het eiland werkt. Parkeren Lauwersoog is ideaal als je een dagje Schiermonnikoog wilt bezoeken, gaat zeevissen met de MS Tender of een dag een tuk tuk huren wilt bij Tuk Tuk Lauwersoog. De tuk tuk verhuur ligt nabij het parkeer terrein. 

Boot Schiermonnikoog Lauwersoog

De boot Schiermonnikoog Lauwersoog vaart van maandag tot en met zaterdag 5 keer per dag. Op zon- en feestdagen is de dienstregeling Schiermonnikoog 4 keer per dag. De sneldienst boot Schiermonnikoog Lauwersoog vertrekt slechts twee keer per dag. Eenmaal in de ochtend en aan het einde van de middag. 

Leuke uitjes Nederland adviseert je om een ticket voor de Schiermonnikoog boot van te voren te boeken bij Wagenborg passagiersdiensten Lauwersoog. De haven Lauwersoog is goed bereikbaar, waarbij je veilig de auto, motor of camper parkeren kan bij Oog voor Stalling. Zij bieden mogelijkheden voor kort parkeren en lang parkeren, zowel buiten als overdekt parkeren. 

Reistijd boot Schiermonnikoog 

De reistijd boot Schiermonnikoog is 45 minuten. De sneldienst boot Schiermonnikoog Lauwersoog is 20 minuten. De vertrektijden Lauwersoog naar Schiermonnikoog zijn van maandag tot en met zaterdag om 6.30, 9.30, 12.30, 15.30 en 18.30 uur. Op zon- en feestdagen vervalt de vroege vaart van 6.30 uur. 

De afvaarten terug naar Lauwersoog zijn van maandag tot en met zaterdag om 7.30, 10.30, 13.30, 16.30 en 19.30 uur. Ook hierbij vervalt de eerste afvaart op zon- en feestdagen. Leuke uitjes Nederland adviseert je altijd om de dienstregeling Schiermonnikoog boot van te voren nog even te checken, de tijden zijn namelijk voorbehouden.

Bezoek nu

Oog voor stalling
Dagje Schiermonnikoog boot Waddenzee Waddeneilanden Eilandhoppen