ms tender party boot visboot noordzee waddenzee zeehonden kijken vogels spotten ankervissen feest op boot partyschip trouwen op schip IJsselmeer kabeljauw vissen makreel vissen Wrakvissen

Wrakvissen

Wrakvissen

Een dag wrakvissen, maar wat is wrakvissen eigenlijk? Wrakvissen houdt in dat er boven een wrak dat op de bodem van de zee ligt wordt gevist. De wrakken bieden voor veel vissen en andere dieren een beschutting. Bovendien zit het vol met voedsel. Daarom is het bij uitstek een ideale plek voor een dag zeevissen. 

De ervaren kapitein van een schip weet precies waar de kansrijke wrakken op de zeebodem liggen. Bijvoorbeeld een deel van een vliegtuig of een groot wrak zoals een heel schip. De vaarkunsten van de kapitein zijn van groot belang bij het wrak vissen. Boek een dagje uit wrakvissen Noordzee en ervaar deze vorm van sportvissen zelf. 

Wrakvissen Noordzee

Tijdens het wrakvissen Noordzee drijft het schip door stroming en wind redelijk snel over het wrak heen. De schipper moet dan snel bijsturen om een rondje te varen en opnieuw te gaan driften over het wrak. Daarom zijn de vaarkunsten van de schipper van groot belang bij het vissen boven wrakken in de Noordzee. 

Als visser of sportvisser heb je relatief weinig tijd om je visgerei uit te gooien en te laten zakken tot vlak bij het wrak. Daarom duurt een vistoer wrakvissen een hele dag. Tijdens een lange wrakkentocht heb je dan meer vistijd. Wrakvissen Noordzee is bij uitstek ideaal vanaf de haven Lauwersoog. Omdat je een hele dag weg bent, kan je de auto parkeren bij Oog voor Stalling. Dit is een 24-uurs bewaakte parking met overdekte parkeerplaatsen. 

Zeevissen kabeljauw Noordzee

Het hele jaar door kan je wrakvissen. In de winter en het vroege voorjaar is gul en kabeljauw vissen populair. In de zomermaanden is het tijd voor makreel vissen en in het najaar ankervissen. Zeevissen kabeljauw Noordzee is bij uitstek geschikt vanaf de haven Lauwersoog. Maar je kan ook voor wrakvissen IJmuiden of Vlissingen kiezen. 

Leuke uitjes Nederland heeft een van de weinige zeewaardige motorschepen voor je uitgezocht voor een dag zeevissen of wrakvissen. Je kan de vistour boeken op het nostalgische schip MS Tender. Deze is vlakbij de Schiermonnikoog boot gelegen. Wat overigens ook een leuk uitje is, dagje Schiermonnikoog. 

Wrakvissen tips

Als je een dag wrakvissen Noordzee uitkiest met de MS Tender ben je verzekerd van succes. De ervaren kapitein weet precies waar de goede wrakken met veel zeevissen liggen. Van de bemanning ontvang je natuurlijk wrakvissen tips. Maar wees niet verbaast als een ervaren sportvisser zijn hengelkunsten aan je wilt laten zien. 

Bij het wrakvissen wordt hoofdzakelijk kabeljauw als ook leng gevangen. Als extra vis zie je vaak de steenwijting. Voor het aas worden zeepieren en zagers gebruikt. De onderlijn bestaat uit 2 of 3 grote afhouders met grote haken en zwaar lood van 300 gram. Een stevige boothengel is een vereiste. Het is een gezellige dag uit en daarom heeft leuke uitjes Nederland deze activiteit voor je uitgezocht.

Bezoek nu

MS Tender
ms tender party boot visboot noordzee waddenzee zeehonden kijken vogels spotten ankervissen feest op boot partyschip trouwen op schip IJsselmeer kabeljauw vissen makreel vissen Wrakvissen