Lauwersoog bezoeken dagje uit weekendje vogels kijken Vogels spotten

Vogels spotten

Vogels spotten

Bijzonder vogels in Nederland kijken kan op meerdere plekken. Zoals live vogels kijken in de Biesbosch, vogels kijken in Zuid-Holland of vogels spotten Lauwersmeer in het noorden van het land. De vogelgebieden in Nederland zijn rijk bedeeld. Tijdens het vogels spotten geniet je van de rust om je heen en natuurlijk ook van het vogelgezang.

Ga een dagje vogels spotten met gids. Een gids legt je namelijk alles uit over de verschillende soorten vogels die je onderweg tegenkomt. Wanneer het broedseizoen is, waar de vogels naar toetrekken, wat ze eten en nog veel meer interessante informatie. Maak bijvoorbeeld een wandeling en spot onderweg de natuur vogels. 

Vogels spotten Lauwersmeer

Vogels spotten Lauwersmeer is erg populair. Aan de rand van de Waddenzee, op de grens van provincie Friesland en Groningen vind je het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer. Het gebied omvat circa zes duizend hectare met open water, ruige graslanden, orchideeën velden en loofbossen. 

Het Nationaal Park Lauwersmeer is bovenal bekend om haar enorme vogel rijkdom. Het is een vogel paradijs waar je dan ook ontelbaar veel vogels kijken kan. Meer dan honderd soorten vogels komen in het Nationaal Park Lauwersmeer broeden. Waaronder bijzondere soorten, zoals de roerdomp en de bruine kiekendief. Leuke uitjes Nederland heeft dit dagje uit dan ook geselecteerd voor de jonge en oudere natuurliefhebbers. 

Vogels spotten Groningen

Wil je op één dag vogels spotten Groningen, genieten van het water en ook nog zeevissen? Dan raad leuke uitjes Nederland je aan om een vistoer te boeken op het schip de MS Tender. Je vaart vanuit Lauwersoog haven uit naar de Waddenzee of de Noordzee voor een dag zeevissen. Onderweg geniet je van ontelbaar veel vogels die om je heen vliegen. 

Je vaart langs de zandbanken waar de zeehonden uitrusten en wie weet spot je ook nog een bruinvis. Zeevissen Noordzee is daarom een onvergetelijk dagje uit. Je kan de auto overigens bewaakt parkeren bij Oog voor Stalling in Lauwersoog, waar tevens de Schiermonnikoog boot vertrekt. 

Vogelgebieden in Nederland

Er zijn meerdere vogelgebieden in Nederland, maar waar kun je de meeste vogels kijken? Een dagje wandelen via leuke uitjes Nederland en ondertussen genieten van de vogelgeluiden om je heen. Kies dan voor een wandelroute voor vogelliefhebbers. Bij Cadzand Zeeland kan je een 13 km lange route wandelen bij Het Zwin. Jaarlijks strijken hier duizenden trekvogels neer voor de lange oversteek uit Afrika. 

Ga wandelen Lauwersoog en kies voor de 12 km wandelroute wielewalen. Dat de zeearend sinds enkele jaren in het Nationaal Park Lauwersmeer broedt is inmiddels wel bekend. Minder bekend is dat de schuwe wielewaal de wandelaars hier verrast met zijn exotische gezang. Vanuit het riet hoor je ook de rietzanger en rietgros. Neem je verrekijker mee en geniet van het gezang. 

Bezoek nu

MS Tender
Lauwersoog bezoeken dagje uit weekendje vogels kijken Vogels spotten