Houwerzijl theefabriek

Houwerzijl theefabriek

Houwerzijl theefabriek

Houd je van verschillende soorten thee? Breng dan zeker een bezoek aan de Houwerzijl theefabriek. Geniet van alle geuren, smaken en kleuren thee. De theefabriek is niet alleen een Theemuseum, maar je kunt er ook heerlijke thee proeven en souvenirs aanschaffen in de Theewinkel. 

Het prachtige gebouw zorgt ervoor dat je zeker een kijkje binnen wilt nemen. De entreeprijs voor het theemuseum in Houwerzijl bedraagt 3,50 euro per volwassene en 2,50 euro voor kinderen. Genoemde prijzen zijn voorbehouden door leuke uitjes Nederland. De Theeschenkerij en Theewinkel zijn vrij toegankelijk. 

Theemuseum Houwerzijl

Het Theemuseum Houwerzijl neemt je mee op een verrassende ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van thee. Leer over hoe thee wordt gemaakt en proef de thee in De Theeschenkerij. Op de kaart staan maar liefst meer dan 300 soorten thee. Van kruiden, rooibos tot thee cocktails. 

Heb je nog niet genoeg gezien en geproefd? Breng dan ook een bezoek aan de Theewinkel. Hier vind je een groot assortiment theesoorten en thee gerelateerde artikelen. In de theewinkel kan jij je naar hartenlust uitleven. Van prachtige cadeaus tot het samenstellen van een theeservies. 

De Theefabriek

Sinds 1990 is de Theefabriek gevestigd in de voormalige Vrijgemaakte kerk van het kleine dorpje Houwerzijl, provincie Groningen. De Houwerzijl theefabriek ligt ongeveer 15 kilometer vanaf Lauwersoog, daar waar de Schiermonnikoog boot vertrekt. Je bezoek aan de theefabriek kan je ook uitstekend combineren met andere leuke uitjes Nederland. Huur bijvoorbeeld een Tuk Tuk Lauwersoog en maak een tour door de omgeving. 

Stop bij de Theefabriek en bezoek het Theemuseum. Vervolgens tuk je door naar het idyllische dorpje Zoutkamp. In het oude en zeer karakteristieke vissersdorp kan je heerlijke verse garnalen en paling eten. Het vissersdorp kenmerkt zich daarnaast door de kleurrijke gebouwen. Bezoek het Pinksterfeest Zoutkamp en ga in het Visserijmuseum Zoutkamp terug in de tijd. 

Houwerzijl high tea

De beste high tea laat je natuurlijk verzorgen de echte kenners van de theefabriek. Bij Houwerzijl high tea kan je meer dan 300 soorten thee van de kaart bestellen. Je hebt zelfs thee cocktails met of zonder alcohol. Bij een Houwerzijl high tea hoort natuurlijk ook iets lekkers. Ook dat vind je in de Theeschenkerij. Van ambachtelijk gebak en scones tot muffins, poffertjes en andere zoete lekkernijen. 

De Theefabriek in Houwerzijl leent zich ook goed voor een high tea personeelsfeest, een vriendinnen dag of familie uitje. Via leuke uitjes Nederland vind je nog meer leuke activiteiten in de omgeving van Houwerzijl. Combineer bijvoorbeeld de high tea met een middagje tukken. Tuk tuk huren doe je bij Tuk Tuk Lauwersoog. Overdekt parkeren Lauwersoog kan achter de tuk tuk verhuur bij Oog voor Stalling. 

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
Houwerzijl theefabriek