Tuk tuk Friesland

Tuk tuk Friesland

Tuk tuk Friesland

Eén van de leuke uitjes Nederland is middels een tuk tuk Friesland verkennen. Met het driewielige voertuig rijd je door de natuur, breng je een bezoek aan de vissersdorpjes en de prachtige oude steden die Friesland rijk is. Maak bijvoorbeeld een tour Friesland van Metslawier naar Engwierum, Ternaard en Dokkum. 

De historische Elfsteden stad Dokkum is een unieke stad. Bezoek de Admiraliteit, bekijk de grachten met haar mooie panden, de Bonifatius kapel, de IJsfontein, het oude stadhuis en het hotel dat in 1584 haar eerste gasten al ontving. Rijd met de tuktuk door de straatjes en pak onderweg een terrasje bij één van de bierbrouwerijen. 

Tuk Tuk Lauwersoog

Bij Tuk Tuk Lauwersoog kan je de voertuigen per stuk huren. In de tuktuk passen maximaal 4 personen. Ben je met een groep? Dan kan je meerdere tuktuk’s huren. Het is een leuke, gezellige en spannende manier om een dagje uit in Friesland door te brengen. Via leuke uitjes Nederland huur je eenvoudig het driewielige voertuig. 

Vanuit Lauwersoog maak je een rit door het ongerepte landschap. Tour naar Anjum, Oostrum of het kleine vissersdorp Pasesens-Moddergat. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het Waddeneiland Schiermonnikoog, Engelsmanplaat en bij helder weer kan je ook Ameland zien. Paesens-Moddergat is tevens een geliefde plek voor wadlopen Friesland. 

Tuk tuk huren

Je kan de bijzondere voertuigen huren bij verhuur maatschappij Tuk Tuk Lauwersoog, gelegen aan het Lauwersoogmeer. De voertuigen zijn voorzien van 4 zitplaatsen. Ben je met meerdere personen of een hele groep? Dan huur je eenvoudig meerdere tuktuk’s. Leuke uitjes Nederland raad je wel aan om de Italiaanse driewielers van te voren te reserveren. 

Met de bijzondere tuktuk ben je verzekerd van een leuk dagje uit Friesland. Om een tuktuk te huren moet je minimaal 21 jaar oud en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Je kan de tuk voor 4 uur, 5 uur of een hele dag huren. Je start vanaf de tuktuk loods, welke dichtbij de Schiermonnikoog boot ligt. Op deze locatie kan je tevens tegen een kleine vergoeding je auto parkeren op de beveiligde parking van OogvoorStalling. 

Tuk tuk rijden

Met een tuk tuk rijden is een ware beleving. Het is bovendien een andere en leuke manier om Friesland goed te leren kennen. Je komt onderweg kleine vissersdorpjes tegen, oude steden en heel veel flora en fauna. Ga vogels kijken, zeehonden kijken en een breng een bezoek aan het Friese terpdorp Oostrum.

De tuktuk komt uit de Aziatische landen waar het een vervoermiddel is. Vooral in Thailand zijn de tuk’s niet weg te denken uit het straatbeeld. Als ook in Italië. Tegen een vergoeding word je naar de plaats van bestemming gebracht. Je kan het vergelijken met een taxirit. Ook in Lauwersoog kan je een Tuxi huren. 

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
tuk tuk Lauwersoog Tuk Tuk Friesland