Friesland tour dokkum centrum Bonifatius

Friesland tour

Friesland tour

Ervaar de bruisende Friese cultuur door zelf een Friesland tour te maken. De provincie Friesland is een mix van pittoreske dorpjes, steden, geschiedenis, kunst, architectuur en natuur. Ontdek het authentiek landschap van de oude, waterrijke provincie die Nederland rijk is. 

Een dagje Friesland is voor jong en oud. De uitgestrekte uitzichten, charmante vissersdorpen en natuurlijk de heerlijke Friese meren zijn een genot om te ontdekken tijdens een Friesland tour. Friesland verkennen over het water, per fiets, auto, motor of huur een tuk tuk Friesland. 

Tuk Tuk Lauwersoog

Maak met Tuk Tuk Lauwersoog een roadtrip langs de mooiste dorpen en bezienswaardigheden van Friesland. Bezoek Lemmer tot Sneek en alles wat daartussen ligt. Ga langs bij Pieterburen Zeehonden centrum, bezoek havenstad Harlingen en ga sterren kijken in Franeker. Ga zeker langs bij Dokkum, de stad waar in het jaar 754 Bonifatius is vermoord. Dokkum is ook bekend van de Elfstedentocht. 

Ga via Anjum naar het Nationaal park Lauwersmeer. Een prachtig natuurgebied van weides, open water en rietvelden. Met een tuk tuk Lauwersoog verkennen heb je de vrijheid om overal te stoppen waar je wilt. Vogels spotten, picknicken in de natuur of gewoon genieten van de rust om je heen. Via leuke uitjes Nederland kan je de tuk tuk huren. In de tuk tuk Lauwersoog is plek voor 4 personen. Absoluut een leuk dagje uit voor het hele gezin. 

Wat te doen in Friesland?

Leuke uitjes Nederland heeft de Friesland tour voor je uitgekozen omdat het alles omvat. Wat te doen in Friesland? Er is ontzettende veel te doen. Maak bijvoorbeeld een fietsroute Dokkumer Nieuwe Zijlen en fiets op de grens van Friesland en Groningen. Ontdek de verschillende kunstwerken rondom het Lauwersmeer. 

Bezoek de Friese Wouden, Sneekermeer en vergeet ook niet de hoofdstad van Friesland te bezoeken, namelijk Leeuwarden. Sla een balletje op de 18-holes Pitch en Putt golfbaan van Esonstad. Het wadlopen Friesland mag ook zeker niet ontbreken op het lijstje van wat je gedaan moet hebben tijdens jouw Friesland tour. 

Parkeren Lauwersoog

Maak de overtocht naar één van de Waddeneilanden. Bij Lauwersoog pak je de Schiermonnikoog boot. Let op, Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Je kan daarom vlakbij de boot Schiermonnikoog bij Oog voor Stalling de auto parkeren Lauwersoog. Dit is een bewaakte en overdekte parking. Vanaf hier bezoek je een dagje Schiermonnikoog.

Vanaf Harlingen kan je met de veerboot naar Vlieland of Terschelling. Trek voor Friesland tour een paar dagen uit. Bij voorkeur een lang weekend of nog beter ga op vakantie Friesland. In de zomer of tijdens de mei vakantie Friesland bezoeken is absoluut een aanrader van leuke uitjes Nederland. 

Bezoek nu

Oog voor stalling
Friesland tour dagje uit friesland fietsen naar het strand. Lauwersoog strand Fietsverhuur Schiermonnikoog