Tour Groningen Dagje uit Groningen kasteel bezoeken

Dagje uit Groningen

Dagje uit Groningen

Een tour door de provincie Groningen is niet compleet zonder een stedentrip naar de stad Groningen. Deze stad staat bekend als studentenstad, maar heeft naast gezellige kroegen en heerlijke restaurants nog veel meer te bieden. Breng een bezoek aan het Groninger Museum en sla de hotspot het Groninger Forum niet over. Vanaf het dakterras heb je uitzicht op de Martinitoren Groningen en de rest van de stad.

Maak een wandeling langs de mooie panden rondom de Grote Markt en bezoek de havens van Groningen. De Hoge der A en de Lage der A zijn fotogenieke plekken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de oude pakhuizen en schepen in de grachten. Bij mooi weer kom je tot rust bij het Noorderplantsoen. Shop liefhebbers kunnen terecht bij de bekende Herestraat. Ook in Zwanestraat en Folkingestraat is het goed winkelen.

Leuke uitjes Groningen

Er is in de provincie Groningen veel te beleven en te zien. Er zijn ontelbaar veel leuke uitjes Groningen op te noemen. Bezoek bijvoorbeeld Groninger stad waarbij de Martinitoren de skyline domineert. De Martinitoren is maar liefst 96,8 meter hoog en daarmee de hoogtes toren van Groningen. 

Leuke uitjes Nederland raad je aan om een keer het water op te gaan. Vanaf de kustlijn is de provincie Groningen namelijk ook prachtig. Ga bijvoorbeeld een dagje zeevissen Lauwersoog en vaar langs de waddenkust. Hier kan je zeehonden kijken en talloze vogels spotten. De natuur is wonderschoon. Je kan de auto parkeren bij Oog voor Stalling in Lauwersoog haven waar tevens de Schiermonnikoog boot vertrekt. 

Dagje uit Groningen met kind

Er is veel te doen tijdens een dagje uit Groningen met kind. De droom van elk kind, spelen in een legostad. Dit kan in het LEGiO-museum in het Groningse Grootegast, waar voorheen het hoofdkantoor van LEGO Nederland was gevestigd. Houd je van wat meer actie? Klim dan over bruggen en touwen in het indoor klimpark van Adventurepark Waddenfun. 

Wil je wat cultureels ondernemen tijdens een dagje uit Groningen met kind? Bezoek dan één van de mooiste dorpen van de provincie, namelijk Spijk. Het wiededorp is klein maar ontzettend mooi. Vervolg het dagje uit naar het meest noordelijke puntje van het vaste land van Nederland, de Noordkaap. Vanaf hier heb je een weids uitzicht over de Waddenzee.

Leuke uitjes in provincie Groningen

De lijst van leuke uitjes in provincie Groningen is lang. Een leuke manier om de provincie te verkennen is door een tuk tuk huren. Het vertrekpunt is Tuk Tuk Lauwersoog, waarna je gelijk een rondje Lauwersmeer maakt. Rijd langs de kustlijn van de Waddenzee Werelderfgoed waar je zeehonden kijken kan. Absoluut een aanrader van leuke uitjes Nederland. Geniet van dit bijzondere stukje van Nederland met een prachtige natuur. 

Tuk rustig door naar het vissersdorp Zoutkamp waar je de lekkerste verse vis eet. Bezoek de Houwerzijl theefabriek en bewonder de vele molens die je onderweg met de tuk tuk Groningen tour tegenkomt. Als je nog tijd over hebt, bezoek dan ook nog de mosterdmakerij Eenrum. Dan weet je gelijk waar Abraham zijn mosterd haalt. 

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
Tour Groningen Dagje uit Groningen kasteel bezoeken