Friesland tour dagje uit friesland sneek IJsselmeer

Sneek

Sneek

Een dagje uit Friesland kan niet zonder een bezoek te brengen aan Sneek. De stad Sneek is dan ook een grote toeristische trekpleister voor de provincie Friesland. Jaarlijks komen duizenden toeristen af op de bekende Sneekweek. Dit is hét watersport evenement van Nederland. Huur zelf een Skûtsje in Sneek en ervaar hoe leuk het Skutsjesilen is.

Sneek is ook is bekend van de Sneker zoethoudertjes, Beerenburg van Weduwe Joustra en de King-pepermunt. Sneek heeft tevens mooie musea, zoals het Fries Scheepvaart museum waar je meer leert over de geschiedenis van de Friese scheepvaart. In het Nationaal Modelspoor museum vind je ontelbaar veel treinen die op model zijn gemaakt. 

Sneekermeer

Sneek is de derde stad in de provincie Friesland en is dan ook een aanrader van leuke uitjes Nederland om deze historische stad te bezoeken. Ben je een dagje uit Friesland of op vakantie Sneek bezoek dan zeker het Sneekermeer. Ieder jaar vindt hier de finale plaats van het skutsjesilen. Tijdens de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd. 

Op en om het meer zijn watersport faciliteiten aanwezig. Zoals een speedboot baan, enkele jachthavens en een starttoren voor de bekende zeilwedstrijden. Bij de jachthaven rond het starteiland zijn ligplaatsen van boten met vele mogelijkheden voor een boottocht op het Sneekermeer. Boek een camping Sneekermeer, waar er ook volop activiteiten zijn voor de kinderen. 

Vakantie Sneek

Een vakantie Sneek is niet compleet zonder kennis te maken met de talrijke watersport activiteiten. Natuurlijk het skutsjesilen op het Sneekermeer, waar je ook heerlijk kan roeien en windsurfen. Maar er zijn nog meer dingen te doen op de Friese wateren. Maak bijvoorbeeld een dagtocht met een boot over het IJsselmeer. 

De Friese meren bieden bovendien de mogelijkheid om met een elektrische fluisterboot te varen. Zo kom je terecht op stille plekken zonder motorboten, waardoor je optimaal geniet van de natuur. Andere leuke uitjes Nederland in deze omgeving zijn een dagje zeevissen of makreel vissen op de MS Tender. Gooi je hengel uit en geniet van de omgeving. Onderweg kan je vogels en zeehonden kijken en wie weet spot je ook nog een bruinvis. 

Dagje uit Friesland

Natuurliefhebbers zijn op de juiste plek tijdens een vakantie of dagje uit Friesland. Met maar liefst vier nationale parken, het Waddengebied en de Waddenzee als Unesco werelderfgoed geniet je in de provincie van weidse landschappen, heldere wateren, historische duinterpen en bijzondere flora en fauna. 

Huur een fiets of trek je stevige wandelschoenen aan en trek door het nationale park Drents-Friese Wold, de Alde Feanen of het Nationaal Park Lauwersmeer. Of verken de omgeving op een driewielig voertuig door een tuk tuk huren in Lauwersoog. Vlakbij de Schiermonnikoog boot ligt de tuk tuk Lauwersoog verhuur. Maak een tuk tuk Friesland tour, waarbij je ook Sneek en Makkum aandoet. 

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
Friesland tour dagje uit friesland sneek IJsselmeer

Bezoek nu

MS Tender