Wandelen Lauwersoog

Wandelen lauwersoog

Wandelen Lauwersoog

Je kan volop wandelen Lauwersoog. Eén van de mooiste natuurgebieden in de provincie Groningen is het Nationaal Park Lauwersmeer en heeft dan ook niet voor niets een plekje veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Nationaal Park Lauwersmeer is een gebied dat vroeger nog tot de Waddenzee of Lauwerszee behoorde en nu beschikt over een veelzijdige flora en fauna. 

De directe omgeving met haar mooi aangelegde fiets- en wandelpaden is perfect voor natuur liefhebbers. Het enorme Lauwersmeer is tevens zeer geschikt voor watersport liefhebbers. Niet voor niets wordt Nationaal Park Lauwersmeer vaak genoemd als één van de mooiste natuurgebieden van Nederland waar je uren kan wandelen Lauwersoog.

Wandelroute Lauwersoog

In het gebied van Lauwersoog zijn meerdere uitgestippelde wandelroutes van Staatsbosbeheer. Ontdek de leukste wandelroute Lauwersoog, van korte ommetjes tot lange struintochten. Voor ieder wat wils. Zoals de wandelroute Duindoornpad. Dit slingerpad in natuurgebied Lauwersoog voert je langs het water naar het bos richting de Robbenoort. Combineer deze wandelroute Lauwersoog met het Orchideeënpad. 

Bij de 10 km wandelroute van Boswachterspad Kollumeroord kom je alle aspecten van natuurgebied Lauwersmeer tegen. Wandelend door de verschillende landschappen ben je omgeven door ruigtes, rietvlaktes, bossen en hemelse uitzichten over het open water. Om je heen kan je honderden vogels spotten en misschien ontdek je het nest van de zeearend. Leuke uitjes Nederland raad je aan om hoge stevige schoenen aan te trekken, het kan namelijk modderig zijn.

Lauwersoog wadlopen

Lauwersoog wadlopen is onlosmakelijk verbonden met de Waddenzee. Een unieke en sportieve belevenis midden in de natuur van het Werelderfgoed Waddenzee. De Waddenzee bodem komt droog te liggen tijdens laagwater waardoor je hier overheen kan lopen. Een beleving die je meegemaakt moet hebben als je in het noorden van het land op vakantie bent. 

Of je nu op een Lauwersoog camping verblijft of in een B&B Lauwersoog, een dagje wadlopen Lauwersoog is een beleving. Leuke uitjes Nederland adviseert je bij het wadlopen om kleding en schoeisel te dragen die vies mogen worden. Neem ook droge kleding mee in een waterdichte rugzak voor na het wadlopen. 

Parkeren Lauwersoog

Wanneer je gaat wandelen Lauwersoog kan je veilig de auto of motor parkeren bij Oog voor Stalling. Auto overdekt parkeren op een bewaakte parking. De parking is binnen 10 minuten wandelen gelegen van de Schiermonnikoog boot. Ook als je een dagje Schiermonnikoog wilt bezoeken, kan je de auto parkeren bij deze stalling. 

Wil je tussen de wandeldagen door eens iets anders uitproberen? Huur dan een tuk tuk Groningen. De tuk tuk verhuur maatschappij heeft voor jou al diverse routes uitgestippeld voor een leuk dagje uit Groningen. Leuke uitjes Nederland adviseert je wel om de driewieler van te voren te reserveren bij Tuk Tuk Lauwersoog. 

Bezoek nu

Oog voor stalling
Wandelen Lauwersoog