Friesland tour dagje uit friesland sneek IJsselmeer

IJsselmeer

IJsselmeer

Het IJsselmeer heeft veel bezienswaardigheden, attracties en heerlijke stranden. Het uitgestrekte water is een fantastische bestemming voor watersporters, zeilers en mensen op een boot. Tevens zijn er veel stranden aan het IJsselmeer en het Markermeer. Zoals bij Makkum, Piaam en Stavoren.

Maak een dagtocht op een nostalgisch schip en ontdek hoe mooi de natuur op de Marker Wadden is. Of bezoek Batavialand in Lelystad en kom alles te weten over de inpoldering van Flevoland en de strijd tegen het water in Nederland. Direct aan de Afsluitdijk vind je ook het Wad, een uniek UNESCO Werelderfgoed waar je bij laag water kan wadlopen. 

Rondje IJsselmeer

Maak een rondje IJsselmeer op de fiets of nog leuker huur een tuk tuk. Al tukkend verken je het IJsselmeergebied met een tuk tuk Lauwersoog. Je komt langs historische vissersplaatsen en prachtige natuurgebieden. Rond het IJsselmeer kan je honderden kilometers afleggen. Leuke uitjes Nederland adviseert je daarom van te voren te bedenken waar je heen wilt. 

Een rondje IJsselmeer is een tocht langs een uniek oer-Hollands landschap. Je doorkruist pittoreske dorpjes met wonderschone grachten en ophaalbruggen. Bezoek Spakenburg en Bunschoten waar nog de authentieke klederdracht te zien is. Bijzonder mooi zijn ook de Friese Elfstedentocht steden Workum, Hindeloopen en Stavoren.

De Afsluitdijk

Eén van Nederlands meest indrukwekkende bezienswaardigheid als het gaat om watermanagement is de Afsluitdijk. Met jaarlijks 300 duizend bezoekers is de Afsluitdijk één van de populairste waterwerken in Nederland. Leuke uitjes Nederland beveelt je dan ook aan om een keer over de 32 km lange Afsluitdijk te rijden. 

Geniet onderweg van een uniek uitzicht. Aan de ene kant de Waddenzee en aan de andere kant het IJsselmeer. Op de Afsluitdijk staat het monument Cornelis Lely wie verantwoordelijk is voor het grootste inpolderingsproject ooit, namelijk Flevoland. De Afsluitdijk verbindt de provincie Friesland met de provincie Noord-Holland. 

Boot huren IJsselmeer

Een boot huren IJsselmeer zodat je omgeving vanaf het water kan verkennen. Maak een boottocht over het IJsselmeer natuurlijk met een passend schip. Leuke uitjes Nederland beveelt een vistoer aan met de MS Tender. De thuishaven van het schip is Lauwersoog haven. Vanaf hier vertrek je naar het IJsselmeergebied.

Onderweg is er genoeg te zien, zoals de vele bijzondere vogels en zeehonden op de zandbanken. Gooi de hengel uit en leer sportvissen. Ook een leuk idee voor een personeelsfeest of met een groep vrienden. Je kan het schip namelijk ook afhuren als partyschip. In Lauwersoog kan je vlakbij de MS Tender de auto parkeren bij Oog voor Stalling. Geniet vervolgens van een dag varen en vissen op het IJsselmeer. 

Bezoek nu

MS Tender

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
Friesland tour dagje uit friesland sneek IJsselmeer