Dagje Schiermonnikoog

Dagje schiermonnikoog

Dagje Schiermonnikoog 

Leuke uitjes Nederland heeft een dagje Schiermonnikoog geselecteerd voor het hele gezin, familie of met vrienden. Bezoek de bezienswaardigheden en beleef de natuur van dichtbij. Fiets over de knisperende schelpenpaden en geniet ondertussen van het weidse uitzicht. Bossen, duinen, het oneindige strand, de wadplaten, Westerplas en ook een polder boordevol vogels maken een dagje Schiermonnikoog compleet. 

Het eiland is autoluw. Auto parkeren Lauwersoog is een aanrader van leuke uitjes Nederland. Huur fietsen bij fietsverhuur Schiermonnikoog. Zoals een tandem of stoere mountain bike. Je kan ook een tochtje met de huifkar maken. De koetsier is tevens gids waardoor je alles over de natuur en de geschiedenis van het eiland komt te weten. Maak een wandeling door de duinen en nuttig een uitgebreide lunch op het terras in het dorp. 

Dagje Schiermonnikoog wat te doen

Een dagje Schiermonnikoog, wat te doen? Leuke uitjes Nederland adviseert je om de dag te starten bij het bezoekerscentrum Nationaal Park Schiermonnikoog. Ga op excursie en ontdek hoe prachtig het landschap van dit eiland is. In het park is een duidelijke bewegwijzering middels Paddenstoelen aanwezig. Tevens zijn er diverse uitkijkpunten waar je ook de hoogste vuurtoren van Schiermonnikoog ziet, namelijk de rode Noordertoren.

Er zijn verschillende musea te bezoeken op het eiland, zoals het Bunkermuseum Schlei en het Schelpenmuseum. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Ontdek de verschillende dieren op de kinderboerderij en laat je kids spelen in het uitdagende speelbos welke vlakbij de Berkenplas is gelegen. Bezoek de Oosterkwelder, Westerplas, Noorderduinen en zandplaat De Balg. In het enige dorp van het eiland, genaamd Schiermonnikoog, kan je heerlijk door de straatjes struinen. Bovendien is het aangenaam vertoeven op het terras. 

Parkeren Lauwersoog

Het eiland Schiermonnikoog is autoluw, daarom dien je als bezoeker de auto te parkeren op het vaste land bij de Schiermonnikoog boot. Auto parkeren Lauwersoog is heel eenvoudig bij de beveiligde parking Oog voor Stalling. Tegen een kleine vergoeding kan je voor een dag of langere periode jouw auto, motor of ander voertuig parkeren. Vanaf het parkeerterrein is het slechts 10 minuten lopen naar de veerboot Schiermonnikoog.

Als je terug komt van een dagje Schiermonnikoog kan je ook Lauwersoog en omgeving bezoeken. Deze prachtige regio is gelegen in het noorden van het land en is adembenemend. Maak er een lang weekend van en huur bij Tuk Tuk Lauwersoog een tuktuk. Maak vervolgens een Friesland tour, ga wadlopen Lauwersoog of eilandhoppen op de Waddeneilanden. Vind meer ideeën voor een weekend of dagje Schiermonnikoog en omgeving op Leuke uitjes Nederland. 

Boot Schiermonnikoog

Het bezoek aan één van de mooiste plekken van Nederland begint in Lauwersoog. Je kan bij Oog voor Stalling de auto parkeren in de bewaakte en overdekte stalling. Vanaf de parkeerplaats Lauwersoog loop je binnen tien minuten naar de boot Schiermonnikoog. De overtocht met de veerboot Lauwersoog naar Schiermonnikoog duurt 45 minuten. 

Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Parkeer daarom jouw voertuig bij het vertrekpunt van de Schiermonnikoog boot in Lauwersoog. Bij aankomst op het eiland kan je per bus of taxi naar het gelijknamige dorp of het heerlijke strand. In het hoogseizoen kan je op de veerdam ook fietsen huren. Met vrienden op de fiets Schiermonnikoog verkennen, vogels spotten, sportvissen en chillen op het strand. 

Bezoek nu

Oog voor stalling
Dagje Schiermonnikoog Leuke uitjes Nederland