Dagje Schiermonnikoog boot Waddenzee Waddeneilanden Eilandhoppen

Eilandhoppen

Eilandhoppen

Voor eilandhoppen hoef je niet naar Griekenland, Barbados of Thailand. In eigen land kan je zeer goed eilandhoppen Waddeneilanden. Bovendien is het een leuke manier om in een korte tijd veel van Nederland te ontdekken. Op de Wadden voelt het alsof je ver weg bent van alles, aangezien je de oversteek met de boot maakt. 

Leuke uitjes Nederland heeft het eilandhoppen Wadden dan ook uitgekozen. Denk er wel aan dat je niet in één dag alle eilanden kan bezoeken. Je kan er hooguit 2 of 3 per dag bezoeken. Begin op Texel, dit is het startpunt van het eilandhoppen op de Wadden. 

Eilandhoppen Wadden

Eilandhoppen Wadden is gevarieerd, dicht bij huis en een beleving op zich. Vergeet bij het eiland hoppen het ezelsbruggetje van leuke uitjes Nederland niet, namelijk TV-Tas. Daarmee kan je de verschillende eilanden, maar vooral de volgorde van bezoek goed onthouden. 

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het grootste Waddeneiland is Texel, het mooiste eiland is Schiermonnikoog gevolgd door Terschelling en Vlieland. De natuur is hier wonderschoon. De Wadden staat overigens op UNESCO Werelderfgoedlijst.

Eilandhoppen Waddeneilanden

De start van eilandhoppen Waddeneilanden start bij Den Helder. Daar pak je de boot naar het eerste eiland Texel. De overtocht naar Texel duurt slechts 20 minuten. Verblijf 2 of 3 dagen op het grootste Waddeneiland, zodat je genoeg tijd hebt om alles te zien. Van Texel ga ja naar Vlieland en van Vlieland naar Terschelling. 

Daarna doe je Ameland aan. Naast wandelen en fietsen, kan je op Ameland ook parachutespringen, een rondvlucht maken en kite-surfen. Indien je buiten het seizoen wilt eilandhoppen dan neem je vanaf Lauwersoog de Schiermonnikoog boot. Sinds 1989 is het hele eiland Schiermonnikoog een nationaal park. De natuur staat hier centraal en is daarom ook autoluw. 

Parkeren Lauwersoog veerboot

Doordat Schiermonnikoog een autoluw Waddeneiland is kan je het beste de auto parkeren Lauwersoog veerboot. Leuke uitjes Nederland heeft een veilige en bewaakte parking voor je uitgezocht, namelijk Oog voor Stalling. Vanaf hier is het slechts 10 minuten lopen naar de boot Schiermonnikoog. 

Het eiland heeft net zoals Vlieland slechts één dorp. Je kan op dit eiland veel wandelen, fietsen, vogels spotten en zeehonden kijken. Schiermonnikoog is het laatste eiland en is het tijd om terug te reizen naar het vasteland. Vanaf Schiermonnikoog pak je de veerboot Lauwersoog. De tocht duurt 45 minuten. 

Bezoek nu

Oog voor stalling
Dagje Schiermonnikoog boot Waddenzee Waddeneilanden Eilandhoppen