willem op ms tender

Makreel vissen

Makreel vissen

Makreel vissen is geschikt om te doen in de periode juni tot en met september. Dat is namelijk de tijd dat de scholen makreel in ons kustwater zwemmen. Overal langs de kust kom je deze vis dan tegen. In de Noordzee, Ooster- en Westerschelde, Eemsmond en in de Waddenzee. 

Er zijn nog maar een paar boten in Nederland waar je mee aan boord kan voor makreel vissen. Leuke uitjes Nederland heeft voor jou de het nostalgische schip de MS Tender geselecteerd. Een waanzinnig groot schip waar maar liefst 75 man aan boord kunnen. Een middag of hele dag met de MS Tender makreel vissen is een uitje voor jong en oud.

Makreel vissen Zeeland

Overal in zee kan je zeevissen. In het najaar vaart het schip vanuit de haven van Vlissingen uit voor het sportvissen en ankervissen op de Westerschelde. Waar je ook een dag makreel vissen Zeeland kan boeken. Boek een dag zeevissen in Zeeland met de familie, vrienden of alleen. Je kan per individu een dag zeevissen boeken of per groep. 

MS Tender makreel vissen is een bijzonder dagje uit. De thuishaven van het schip is Lauwersoog. Houd de boekingsagenda goed in de gaten als je een dag MS tender makreel vissen in Zeeland wilt boeken. 

Makreel vissen Lauwersoog

Leuke uitjes Nederland beveelt je een dagje makreel vissen Lauwersoog aan. Het nostalgische schip vertrekt iedere dag vanuit de thuishaven voor zeevissen Lauwersoog. De voorkeur voor makreel vissen is als het een mooie rustige zomerse dag is met helder water.

De schipper weet overigens precies waar de scholen vis zich bevinden op zee. De kans dat je makrelen vangt is dan ook zeer hoog. Onderweg geniet je van de mooie natuur en het Waddengebied. Je kan vogels spotten en zeehonden kijken die op de zandbanken bij de Waddeneilanden liggen te rusten. 

Dagje zeevissen Groningen

Voor een dagje zeevissen Groningen reis je af naar Lauwersoog. In de haven Lauwersoog, waar ook de Schiermonnikoog boot vertrekt, ligt de MS Tender. De auto parkeren doe je bij de bewaakte parking bij Oog voor Stalling. Deze is nabij de haven gelegen. Vanaf hier stap je aan boord van het schip. Andere leuke uitjes Nederland die in Groningen en omgeving liggen is een bezoek aan het Groningse vissersdorp Zoutkamp. 

Het dorp staat bekend om haar verse garnalen en gerookte paling. Zoutkamp trekt ieder jaar veel bezoekers tijdens het Pinksterfeest Zoutkamp, waar op Vlaggetjesdag het publiek zich kan vergapen aan de met vlaggetjes versierde garnalen vissersboten. Bezoek ook de Houwerzijl theefabriek en de Eenrum mosterdmakerij. 

Bezoek nu

MS Tender
Vistoer maken op de Noordzee of Waddenzee