parkeren Lauwersoog Schiermonnikoog boot 2 auto parkeren lang parkeren winterstalling motor winterstalling auto overdekt parkeren

Winterstalling motor

Winterstalling motor

Veel motorrijders kiezen voor een winterstalling motor. In de winter is het vaak erg koud, het regent en sneeuw, waardoor veel motorrijders kiezen voor de auto. In de winterperiode wordt de motor enkele maanden gestald. 

Leuke uitjes Nederland heeft enkele tips hoe je de motor winterstalling klaar maakt, zodat je in het voorjaar weer zonder zorgen het voertuig uit de stalling haalt. Zodra de zon zich weer laat zien kan je direct genieten van je tweewieler. Heerlijk toeren, dagjes uit of met de motor op vakantie. 

Motorstalling

Kies voor de winterperiode een motorstalling waar je jouw tweewieler veilig en overdekt parkeren kan. Indien je zelf geen schuur of garage hebt waar je het voertuig kan stallen, dan is een externe motorstalling een zeer goede oplossing. Bij een motor winterstalling staat hij veilig, droog en warm. 

Bij de motorstalling is het aan te raden een hoes over de tweewieler doen. Dit zorgt ervoor dat er niet overal stof in kan komen. Motor parkeren op zijn middenbok of paddockstands om de banden van de grond te houden is ook een advies van leuke uitjes Nederland. En zet natuurlijk het voertuig op slot. 

Motor klaarmaken voor winterstalling

De motor klaarmaken voor winterstalling. Vervang de vloeistoffen indien deze er al lang in zitten. Denk hierbij aan motorolie, oliefilter, koppelingsolie, remvloeistof, voorvork olie en koelvloeistof. Het tijdig vervangen van deze vloeistoffen houdt alles soepel en voorkomt ook extra slijtage. 

Indien je de motorfiets voor meer dan vier maanden in de winterstalling plaats is het aan te raden de bougies te verwijderen. Smeer de binnenkant van de cilinderwanden in met olie om conservering te voorkomen. Maak de motor winterstalling klaar door een grote schoonmaakbeurt. Wassen, drogen en in de wax zetten. Behandel de uitlaat om roest te voorkomen.

Motor uit winterstalling

De zon laat zich weer zien, de temperaturen zijn beter en je gaat de motor uit winterstalling halen. Of wil je tussentijds een ritje maken? Bij de overdekte stalling van Oog voor Stalling in Lauwersoog kan je altijd tussentijds je voertuig ophalen, schoonmaken en onderhoud plegen. Leuke uitjes heeft deze motorstalling voor je uitgekozen. Ook aan te raden voor boot stallen, winterstalling auto en vip parking.

Een veilige, bewaakte en overdekte stalling waar ook een reparatie en spuitcabine aanwezig is. Je kan de motor parkeren Lauwersoog veerboot. Deze opslag ligt slecht 10 minuten lopen van de Schiermonnikoog boot. Je rijdt vanaf hier het prachtige landschap in. Mooie wegen en ideaal voor een dagje uit Friesland of een Groningen tour. Bezoek de Waddeneilanden en het Nationaal Park Lauwersmeer. 

Bezoek nu

Oog voor stalling
parkeren Lauwersoog Schiermonnikoog boot 2 auto parkeren lang parkeren winterstalling motor winterstalling auto overdekt parkeren