Friesland tour dagje uit friesland wadlopen waddenzee Wadlopen Lauwersoog

Wadlopen lauwersoog

Wadlopen Lauwersoog

Maak kennis met het waddengebied door te gaan wadlopen Lauwersoog. Wadlopen doe je vanuit het waddendorp Pieterburen of Lauwersoog strand. Iedereen met een goede gezondheid kan deelnemen aan een wadloop tour door de Wadden. Met wadlopen loop je over de bodem van de Waddenzee en dat is dan ook alleen mogelijk wanneer het eb is. 

Tijdens het wadlopen passeer je slikvelden, zandbanken, kwelders en diepe geulen. Soms zak je zelfs tot je knieën in het slik en moet je door geulen waarbij het water tot je middel staat. Het kan soms koud zijn door de gure wind die er staat en je wordt ook vies. Maar deze activiteit via leuke uitjes Nederland wil je echt niet missen, want wadlopen betekent fun!

Wadlopen Pieterburen

Bij het startpunt wadlopen Pieterburen kan je verschillende routes lopen. Tijdens het wadlopen geeft de gids uitleg over de flora en fauna. Tijdens de mooiste wadlooptocht beleef je alles wat het Wad te bieden heeft. Van mooie uitzichten en overweldigende natuur tot stiltes en zeehonden kijken in het wild. 

Bij wadlooptochten denk je al gauw aan ploeteren door het zware slik en vervolgens kilometers lange tochten sjouwen door het water en over de zandplaten. Vroeger was dit ook zo, maar er zijn gelukkig ook wadlooptochten Pieterburen die makkelijker zijn. Inmiddels is wadlopen Pieterburen geschikt voor jong en oud. Wadlopen Lauwersoog of Pieterburen is dan ook één van de leuke uitjes Nederland. 

Wadlopen Schiermonnikoog

Vanaf het eiland Schiermonnikoog is er ook mogelijkheid tot een wadlooptocht. Wadlopen Schiermonnikoog start natuurlijk eerst met de Schiermonnikoog boot. Vanaf Lauwershaven vertrekt de veerboot en in 45 minuten ben je op het eiland. Bij de boot Schiermonnikoog kan je de auto parkeren bij de bewaakte parkeerplaats Oog voor Stalling. 

Leuke uitjes Nederland raad je altijd aan een wadlooptocht te maken met een ervaren gids. Naast dat het veiliger is, kent de gids ook de omgeving en krijg je informatie over de flora en fauna. Na een dag wadlopen Schiermonnikoog neem je de veerboot terug naar Lauwersoog. De volgende dag kan je weer iets anders leuks ondernemen, bijvoorbeeld zeevissen of de omgeving verkennen met een tuk tuk Lauwersoog. 

Parkeren Lauwersoog

Overdekt parkeren Lauwersoog is tegen een kleine vergoeding mogelijk bij Oog voor Stalling. Dit is een bewaakte en overdekte parking voor zowel lang parkeren als kort parkeren. Ideaal voor motor parkeren, auto, caravan of camper. Kom je vaker in het noorden met bijvoorbeeld jouw boot of caravan? Dan profiteer je ook van een winterstalling boot. 

Het hele jaar door staat jouw voertuig veilig en overdekt. Leuke uitjes Nederland beveelt deze parkeer mogelijkheid aan, mede doordat deze vlakbij de Schiermonnikoog boot is gelegen. Vanaf hier maak je de overtocht met de Lauwersoog Schiermonnikoog veerboot.  Vanaf de parking is het slechts 10 minuten wandelen naar de boot Schiermonnikoog. 

Bezoek nu

Oog voor stalling
Friesland tour dagje uit friesland wadlopen waddenzee Wadlopen Lauwersoog