zeehonden lauwersoog Schiermonnikoog Pieterburen zeehonden Zeehonden kijken zeehonden vrijlaten

Zeehonden kijken

Zeehonden kijken

Zeehonden kijken is één van de leuke uitjes Nederland die je tijdens jouw vakantie op de Lauwersoog camping kan ondernemen. Een dagje weg met je gezin of als groepsuitje. Vanuit Lauwersoog wordt geregeld samen met het zeehondencentrum Pieterburen een zeehondentocht over het Wad georganiseerd. Bovendien kan je ook heel goed zeehonden spotten vanaf de boot. 

Maak een zeehondentocht Texel waarbij je de dieren in het wild ziet. Na de gewone zeehond is de grijze zeehond de meest algemene zeehond in de Nederlandse wateren. Naast de Wadden kan je ook zeehonden kijken Zeeland. De grijze zeehond spot je onder andere bij de Oosterschelde, de monding van de Westerschelde en het Grevelingenmeer.

Zeehonden kijken Waddeneilanden

Wil je een dag zeehonden kijken Waddeneilanden? Vanuit verschillende Waddeneilanden en bestemmingen op het vaste land worden zeehondentochten georganiseerd. Favoriete plekken voor het spotten van deze dieren is Lauwersoog, Terschelling, Ameland, Texel en Harlingen. Uit deze plaatsen worden diverse excursies georganiseerd die langs de zandbanken en zandplaten varen. 

Zodra de zandbanken zichtbaar zijn door het lage water, is dit een tijdelijke verblijfplaats voor de zeehond uit het waddengebied. Maak een zeehonden tocht Texel of ga op Terschelling zeehonden spotten. Eén van de leuke uitjes Nederland is ook zeehonden vrijlaten via Pieterburen zeehonden opvang. 

Boottocht zeehonden 

Een leuke manier om dieren op de zandbanken te zien is door het maken van een boottocht zeehonden. Eén van de leuke uitjes Nederland is dan ook het maken van een zeehondentocht Waddenzee met het schip de MS Tender. 

Reis af naar het noorden van het land en boek een zeehonden tocht op de MS Tender Lauwersoog. De boot vertrekt vanuit de haven, waar ook de Schiermonnikoog boot ligt. De kapitein weet precies waar de dieren zijn en vaart over de Waddenzee langs de zandbanken. Spot een zeehond op strand en geniet van dit bijzondere dagje uit. 

Zeehonden spotten

In het wild zeehonden spotten is een dagje uit voor jou en je kinderen. Boek een zeehondentocht en geniet, zoals zeehonden kijken Lauwersoog. Bij de haven Lauwersoog kan je goedkoop de auto parkeren bij Oog voor Stalling. De zeehond die je bij de Waddeneilanden kan zien zijn de gewone en de grijze zeehond. 

Naast zeehonden kijken Waddeneilanden kan je ook bijzondere vogels spotten die hun trektocht maken. Vogelsoorten die je rondom de wadden ziet zijn sterns, weide- en moerasvogels, steltlopers, eenden, ganzen, visarenden, kokmeeuwen en doortrekkende zangvogels.

Bezoek nu

MS Tender
zeehonden lauwersoog Schiermonnikoog Pieterburen zeehonden Zeehonden kijken zeehonden vrijlaten