Friesland tour dagje uit friesland leeuwarden

Dagje uit Friesland

Dagje uit Friesland

Voor een dagje uit Friesland is zoveel te beleven en te zien. Van een weelderig landschap tot prachtige vogels en zeehonden die heerlijk uitrusten op de zandbanken. Leuke uitjes Nederland geeft je een paar tips voor een dagje uit Friesland. 

Bezoek de Friese Wouden, het Sneekermeer en vergeet ook niet de hoofdstad van Friesland te bezoeken, namelijk Leeuwarden. Sla een balletje op de 18-holes Pitch en Putt golfbaan van Esonstad en ga daarna wadlopen Lauwersoog. Fiets op de grens van Friesland en Groningen met de fietsroute Dokkumer Nieuwe Zijlen. 

Dagje uit Friesland water 

Als je hoog in het noorden op vakantie bent, mag een dagje uit Friesland water niet ontbreken. Stap bijvoorbeeld aan boord van het MS Tender schip en ga een dag zeevissen Lauwersoog. Of beleef het water van heel dichtbij en breng een middag door op Lauwersoog strand bij de camping. Kies voor een actiever uitje met een dag zeilen Sneek of wadlopen langs de Waddenkust. 

Al wandelend over de bodem van de zee kan je pas echte genieten van de zwijgzame stilte en wonderschone natuur. Ontdek onderweg waarom de Waddenzee een UNESCO Werelderfgoed is. De vissersdorpen Paesens-Moddergat aan de Waddenzee werden in 2004 verkozen tot een na mooiste plaats van Nederland. Vanaf hier maak je een bijzonder mooie wadlooptocht. 

Dagje uit Friesland volwassenen

Een dagje uit Friesland volwassenen of een dagje uit Friesland kind. Een Friesland tour is hoe dan ook bijzonder mooi. Huur bijvoorbeeld een Tuk Tuk Lauwersoog en doorkruis de Friese steden en meren. Ontdek waarom het oude centrum van Dokkum met de Bonifatius kapel zo mooi is. 

Tuk langs de 140 rijksmonumenten welke gelegen zijn in de historische binnenstad en drink het bekendste Friese drankje de Beerenburg op het terras. Tijdens een tuk tuk Friesland tour mag een rondje Nationaal Park Lauwersmeer niet ontbreken. Een prachtig natuurgebied van weides, open water, rietvelden en een thuis voor heel veel dieren. Spot bijzondere vogels, zoals de zeearend. Boek een tuk tuk picknick arrangement of een Pitch en Putt golf arrangement en geniet van een Fries uitje.

Waddeneilanden bezoeken

Vanaf Friesland kan je heel eenvoudig de Waddeneilanden bezoeken. Vanuit Lauwersoog haven vertrekt de Schiermonnikoog boot. Wees er op bedacht dat Schiermonnikoog een autoluw eiland is. Je kan daarom vlakbij de boot Schiermonnikoog bij de parking van Oog voor Stalling de auto parkeren Lauwersoog. Dit is een bewaakte parking met zowel binnen als buiten parkeerplekken. 

Vanaf Harlingen vertrek je met de veerboot naar Vlieland of Terschelling. Kom je tijd tekort? Reserveer dan een overnachting bij een B&B Lauwersoog en bezoek in de avond het bijzondere Dark Sky Park. Een echte aanrader van leuke uitjes Nederland. In de zomer of tijdens de mei vakantie Friesland bezoeken.

Bezoek nu

MS Tender
Friesland tour dagje uit friesland leeuwarden