Friesland tour dokkum

Dokkum

Dokkum

Eén van de leuke uitjes Nederland is een dagje Dokkum. In deze vestingstad ga je een paar eeuwen terug in de tijd. Het oude centrum is omgeven met trapgevels, grachten en bolwerken en ademt daardoor nog altijd de historisch sfeer uit. De Friese stad is absoluut een bezoek waard. 

Het is een stad met gezellige cafés, restaurants, winkels in oude panden en daarnaast is de stad omringd door een schitterende natuur. Ontdek de 140 rijksmonumenten welke gelegen zijn in de historische binnenstad en drink het bekendste Friese drankje de Beerenburg op het terras. Ontdek de vestingstad, één van de culturele leuke uitjes Nederland. 

Bonifatius Dokkum

De man die de Friese stad beroemd maakte is Bonifatius. Hij werd op 5 juni 754 nabij Dokkum vermoord en meteen heilig verklaard. Door de dood van Bonifatius hield de stad een schat aan verhalen en een prachtige bron met kapel als bedevaartsoord over. Kom meer te weten over het leven van Bonifatius aan de hand van een permanente tentoonstelling in het Museum-Dokkum. 

Er is ook een prachtige wandelroute door de stad, welke je langs tien verschillende kunstobjecten voert. De wandeling met gids kan je boeken via het museum. De route leid je langs de bron, de kapel en de kerk. Maar ook langs bijzondere plekken in de binnenstad. De wandeling Bonifatius Dokkum start bij de Bonifatiuskapel.

Dokkum bezienswaardigheden

In de historische Elfstedenstad Dokkum is genoeg te beleven. Wil je alle Dokkum bezienswaardigheden bezoeken dan heb je meerdere dagen nodig. Maak een citytrip en bezoek de Bolwerken (stadswallen), het oude Stadhuis Dokkum, Museum Bokkum, de grachten panden, de Bonifatiuskapel, de IJsfontijn en de stads bierbrouwerij Dokkum Bonifatius754.

Tip van leuke uitje Nederland is om de admiraliteitsdagen te bezoeken. In 1596 werd de stad de eerste vestingplaats van de Friese admiraliteit. Nog altijd wordt dit jaarlijks gevierd in de eerste week van september. Een Dokkum’s feest waarbij vier dagen in het teken staan van maritieme, culinaire en culturele activiteiten.

Tuk Tuk Lauwersoog

Verken Dokkum op een bijzondere manier via een tuk tuk huren. Het driewielige voertuig biedt plek voor vier personen. Indien je met een groep bent, huur je gewoon meerdere tuks bij Tuk Tuk Lauwersoog. Volg met dit bijzondere voertuig de Friesland tour, waarbij je ook Dokkum aandoet. Proef bij een café het Bonifatius bier wat gebrouwen is met water uit de Bonifatiusbron. 

Een bezoek aan Dokkum is overigens niet compleet zonder een Dokkumer koffie. Dit is koffie met een scheut Beerenburg en slagroom. Leuke uitjes Nederland adviseert je om de tuk tuk Friesland van te voren te reserveren. De auto kan je overigens parkeren vlakbij de Schiermonnikoog boot, bij Oog voor Stalling. Vanaf hier is het 1 minuut lopen naar de tuk tuk verhuur.

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
Friesland tour dokkum