Eenrum mosterdmakerij Abraham mosterd 2

Eenrum mosterdmakerij

Eenrum mosterdmakerij

Vroeger had de provincie Groningen tientallen mosterdmakerijen. Eenrum mosterdmakerij is nog een van de weinig overgebleven ambachtelijke mosterdmakerij fabriek in Groningen. Bij Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum wordt nog altijd volgens traditioneel recept heerlijke pittige grove Groninger mosterd gemaakt. 

Als je hier binnen loopt lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. Eenrum mosterdmakerij is naast een fabriek waar echte mosterd wordt gemaakt, ook een museum. Tijdens de reguliere openingstijden ben je hier van harte welkom. Leuke uitjes Nederland heeft dit ambachtelijke fabriekje dan ook voor je uitgekozen. 

Abrahams mosterdmakerij Eenrum

In het kleine dorp is veel bedrijvigheid en je vindt hier ook nog veel ambachten terug. Het smakelijke hoogtepunt is Abrahams mosterdmakerij Eenrum welke jaarlijks veel toeristen trekt. Bij deze ambachtelijke fabriek wordt nog op de traditionele wijze mosterd gemaakt. 

Een leuke manier om naar de mosterdfabriek te toeren is door het huren van een tuk tuk Lauwersoog. Breng een bezoek aan mosterd fabriek, winkel, museum en het restaurant. Je kan een kijkje nemen in de fabriek waar nog steeds op ambachtelijke wijze de pittige grove Groninger mosterd wordt gemaakt. Na de rondleiding kan je in het restaurant een kop mosterdsoep proeven. 

Abraham mosterd

Bij Abrahams mosterdmakerij maken ze nog altijd de heerlijke pittige mosterd volgens traditioneel Gronings recept. Ook kan je hier biologische Abraham mosterd kopen van lokaal geteeld zwart mosterdzaad. Alsmede honingmosterd en knoflookmosterd.

De traditionele mosterd heet Abrahams grove Groninger mosterd. Dit is pure mosterd waar niets aan is toegevoegd. Mosterdzaad, azijn, specerijen en zout. Ben je benieuwd hoe de mosterd gemaakt wordt? Laat je dan verrassen tijdens een rondleiding. Als kers op de taart mag je Abraham mosterd ook proeven. Dit is één van de leuke uitjes Nederland.

Kaarsenmakerij Eenrum

Een andere ambacht die je in het dorp terugvindt is de kaarsenmakerij Eenrum. Huur een tuk tuk Lauwersoog en rijd naar het kleine dorpje Eenrum om de mosterd te proeven en leer hoe kaarsen nog op ambachtelijke wijze worden gemaakt. Vervolg de route naar Zoutkamp, Dokkumer Nieuwe Zijlen en Anjum. In Anjum kan je de molen bezoeken en een pitch en putt golf spel spelen.

Eenrum is één van de mooiste wierdendorpen in de provincie Groningen, net zoals Middelstum en Spijk. Een wierdendorp is gebouwd op heuvels ter verdediging tegen de zee die vroeger snel landinwaarts trok. Ontdek deze mooie omgeving op de fiets. Je kan de auto parkeren bij de Schiermonnikoog boot bij Oog voor Stalling. Dit is een bewaakte parking. 

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
Eenrum mosterdmakerij Abraham mosterd 2