Zoutkamp

Zoutkamp

Zoutkamp

Zoutkamp is de thuishaven van de grijze garnaal. Het dorp kenmerkt zich daarnaast door de kleurrijke gebouwen en is daarom een fotogeniek vissersdorpje in het uiterste noorden van Nederland. Zoutkamp is gelegen in de provincie Groningen en staat bekend om de verse garnalen, paling, kleurrijke huisjes en landelijke ligging met uitzicht op het Reitdiep.

Bij een dagje uit Groningen is het een aanrader van leuke uitjes Nederland om ook het charmante vissersdorpje te bezoeken. Het dorp trekt ieder jaar duizenden toeristen tijdens het Pinksterfeest Zoutkamp. Op Vlaggetjesdag kan het publiek zich vergapen aan de met vlaggetjes versierde aangemeerde garnalenvissersboten.

Restaurant Zoutkamp

In het oude vissersdorp kan je heerlijke verse paling en garnalen eten in een vis restaurant Zoutkamp. Aan de kade zit palingrokerij Gaele Postma. Zijn zelf gevangen en gerookte paling proef je even verderop in de binnenhaven. Ga op een zomerse dag gezellig verse garnalen pellen op één van de terrassen aan het water. 

Sluit de dag in dit vissersdorp af met een foto van de bontgekleurde en met hout betimmerde panden aan de Reitdiepkade. Door de kleurrijke gebouwen lijkt het net of je ergens in Scandinavië vertoeft, maar je bent toch echt in Nederland. Wil je zelf het vissersgevoel ervaren? Boek dan een dagje sportvissen. 

Visserijmuseum Zoutkamp

In de oude binnenhaven is sinds 1994 in de monumentale Rijksbetonningsloods het Visserijmuseum Zoutkamp gevestigd. Als bezoeker krijg je de gelegenheid om de geschiedenis en de ontwikkeling van de Zoutkamper visserij te ontdekken. 

Daarnaast is er een jaarlijks wisselende expositie, die steeds een relatie heeft met het dorp, de zee en de visserij. Direct achter het Visserijmuseum Zoutkamp tref je het kleine vissershuisje van Siegerlida aan. Stap naar binnen en waan je terug in de tijd van de vissers. Ruik de geur en voel de vissers sfeer. 

Tuk Tuk Groningen

Verken de omgeving op een bijzondere manier door een tuk tuk Groningen te huren. Je kan deze Italiaanse driewieler huren bij Tuk Tuk Lauwersoog. Maak een Groningen tour of volg de uitgestippelde tour rondom het Lauwersmeer waarbij je ook Zoutkamp doorkruist. Maak hier natuurlijk een stop om de verse vis te proeven welke tongstrelend is. 

Leuke uitjes Nederland adviseert je om de tuk tuk Groningen van te voren te reserveren. In totaal zijn er 14 tuks te huur, welke plek bieden aan 4 personen per tuk. Voor een dagje Zoutkamp kan je de auto parkeren vlakbij de Schiermonnikoog boot. Het parkeerterrein Oog voor Stalling biedt overdekte en niet overdekte parkeerplaatsen aan. Vanaf het parkeerterrein is het 1 minuut lopen naar het tuk tuk verhuur bedrijf. 

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
Zoutkamp