Vlissingen

Vlissingen

Vlissingen

De havenstad Vlissingen is een zeer populaire trekpleister voor de provincie Zeeland. De meeste toeristen komen naar de stad om heerlijk een dagje Vlissingen door te brengen op het terras, op de boulevard of op het water. De havenstad is tevens de uitvalsbasis voor toeristen die wat meer van Zeeland willen zien. 

Je neemt hier namelijk de boot naar Zeeuws-Vlaanderen, de stad Middelburg ligt bijna tegen Vlissingen aangegroeid en de Oosterscheldekering ligt op slechts 15 minuten rijden. Maar de stad zelf heeft ook meer dan genoeg te bieden. Zo zijn er meerdere musea te bezoeken, een groot reptielenhuis, het grootste piraten speelpark van Nederland, prachtige stranden en zeevissen Vlissingen mag ook niet ontbreken. 

Zeevissen Vlissingen

Stap aan boord van het nostalgische schip de MS Tender en ga zeevissen Vlissingen. Iedere vistoer start vanuit Lauwersoog haven, wat de thuishaven is van de MS Tender. Via Friesland en Groningen is haven Lauwersoog zeer goed bereikbaar. Je kan de auto parkeren bij Oog voor Stalling welke dichtbij het vertrek punt van de Schiermonnikoog boot is gelegen. 

Je kan met de MS Tender iedere dag zeevissen Lauwersoog, mits het Hollandse weer het toelaat. In het najaar vaart het schip vanuit de haven Lauwersoog naar Vlissingen voor het sportvissen op de Westerschelde en het ankervissen. Leuke uitjes Nederland adviseert je om voor de MS Tender vistochten een plek te reserveren, want deze vistoer is zeer populair. 

Stadswandeling Vlissingen

Een echte aanrader van leuke uitjes Nederland is de stadswandeling Vlissingen. Wandel langs de monumenten die deze stad rijk is. In de straten, kades, dokken en havens proef je de maritieme historie. Het is een prachtige stadswandeling voor jong en oud. Voor zowel in de zomer als in de winter.

In de 17de eeuw was de havenstad dan ook een belangrijke havenstad voor VOC-schepen die terug kwamen uit Azië met ruimen vol specerijen, grondstoffen, zijde en porselein. De rijkdom en voorspoed die de handel bracht is nog altijd zichtbaar. Met recht een rijke stadswandeling. 

Strand Vlissingen

Vlissingen is tevens een stad aan zee. Het strand Vlissingen is daarom ook razend populair voor een dagje uit in Zeeland. De mooie stranden zijn voorzien van diverse faciliteiten. Plekken om te eten en te drinken. Ook zijn er douches op het strand en voldoende toiletten. Via de promenade is het strand Vlissingen ook eenvoudig met rolstoel of kinderwagen bereiken, een echte aanrader van leuke uitjes Nederland. 

In het zomerseizoen vinden er veel evenementen plaats het strand. Door de voldoende parkeer gelegenheden in de directe omgeving zijn de stranden dan ook zeer goed bereikbaar. Het strandbad ligt langs de promenade, wat betekent dat er geen duinen zijn. Alleen het Nollestrand is direct verbonden met duinen. Maak een wandeling langs de stranden Nollestrand, Dishoek en Zoutelanden. 

Bezoek nu

MS Tender
Vlissingen