Lauwersoog bezoeken dagje uit weekendje vogels kijken Vogels spotten

Vogels kijken

Vogels kijken

Vogels kijken geeft spanning en ontspanning tegelijk. De spanning om de bijzondere vogelsoorten te spotten en de ontspanning van het heerlijke vogelgezang. Je bent omgeven door de prachtige natuur die Nederland rijk is. 

Vogels spotten kan je in meerdere mooie vogelgebieden in Nederland, waar je vanuit de vogelkijk hutten de bijzondere dieren kan bekijken. Maak een excursie en ga een dagje vogels spotten met gids. Beleef samen met de vogelgids en andere deelnemers de leuke uitjes Nederland en leer de fijne kneepjes van het vogel kijken. 

Vogels kijken op Ameland

Het waddengebied is een grote leefomgeving voor veel verschillende soorten vogels. Je kan vogels kijken op Ameland, maar ook vogels kijken op Texel. Ga eilandhoppen en maak er een ware vogelvakantie van. Vaar met de Schiermonnikoog boot over, waarbij je de auto bij Oog voor Stalling parkeren kan. Op ieder eiland ontdek je weer een andere zeldzame vogel. Zoals de zeearend, wielewaal, de rietgros en rietzanger. 

Vergeet bij vogels spotten niet je verrekijker mee te nemen. Het zou toch zonde zijn als je net de grote zeearend of de bijzondere trekvogels mist. Vanaf de Wadden kan je ook nog zeehonden kijken die heerlijk relaxt op de zandbanken liggen. Leuke uitjes Nederland heeft meerdere bijzonder uitjes, zoals zeehonden vrijlaten bij Zeehondencentrum Pieterburen. 

Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer is een toplocatie voor vogels kijken. De vogelkijkplekken Jaap Deensgat, Roodkeelplasje en Ezumakeeg staan garant voor het spotten van bijzondere vogelsoorten. Je kan van de uitkijkbult, vogel kijkhut of observatie plateau dagelijks zeldzame vogels spotten in Nationaal Park Lauwersmeer. Boek een onvergetelijke vistoer op het schip MS Tender. Waar je onderweg enorm veel zeevogels tegenkomt. 

Twee maal per jaar staat het natuurgebied in het teken van de vogeltrek. In de nazomer vertrekken de wielewaal, de kluut en de lepelaar om in het vroege voorjaar weer terug te keren. In de winter verblijven in het Lauwersmeergebied duizenden ganzen. Ontelbaar veel trekvogels gebruiken het Lauwersmeer als tussenstation op hun jaarlijkse tocht van overwinterings- naar broedgebied. En natuurlijk ook weer terug. 

Live vogels kijken

Live vogels kijken brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Hoe gedraag jij je in de natuur en hoe voorkom je dat je een vogel stoort. Live vogels kijken is een leuke hobby. Sommige vogelliefhebbers gaan er actief op uit om een vogel te spotten of te fotograferen. Voor anderen zijn vogels een zeer fijne bijkomstigheid tijdens het wandelen of fietsen. 

Op welke manier je ook van de prachtige dieren geniet, is het goed om er bewust mee om te gaan. Houd altijd het belang van de vogel voorop. Verstoor de trekvogels niet in hun leefgebied. Leuke uitjes Nederland attendeert je erop dat je geen vogel moet lokken met geluid tijdens het broedseizoen om ze vervolgens te kunnen fotograferen. Verder geniet van het vogelgezang tijdens vogels spotten. 

Bezoek nu

MS Tender

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
Lauwersoog bezoeken dagje uit weekendje vogels kijken Vogels spotten