Nationaal Park Lauwersmeer Lauwersoog meer bezoeken dagje uit Dark Sky Park

Nationaal park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer

Aan de rand van de Waddenzee, op de grens van provincie Friesland en Groningen vind je het prachtige Nationaal Park Lauwersmeer. Het gebied omvat circa 6 duizend hectare met open water, ruige graslanden, ondiepe waterpartijen, orchideeën velden en loofbossen. Bovenal is Nationaal Park Lauwersmeer bekend om haar enorme vogel rijkdom. 

Het Nationaal Park Lauwersmeer kan je ontdekken per fiets, wandelend, varend of per tuk tuk Lauwersoog. Het park heeft meerdere uitgestippelde routes die je kan volgen. Op het water kan je heerlijke kanoën, surfen, zeilen en met een motorbootje rondvaren. In de zomer kan je hier natuurlijk ook goed zwemmen. Leuke uitjes Nederland heeft deze locatie dan ook uitgezocht vanwege de veelzijdigheid. 

Dark Sky Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer heeft sinds oktober 2016 officieel de titel Dark Sky Park. In een Dark Sky Park Lauwersmeer is het donker en zijn in de nacht gasten welkom om de duisternis te beleven. Geniet bij helder weer van de enorme sterrenhemel. Een Dark Sky Park is voor Nederland iets bijzonders, omdat wij één van de landen in de wereld zijn waar de meeste lichtvervuiling voorkomt. 

Ga in Lauwersoog overnachten zodat en bezoek op de dag het nationale park en in de avond het Lauwersoog Dark Sky Park. Boek bijvoorbeeld een weekend bij een knusse B&B Lauwersoog of een kamer in een hotel Lauwersoog. Zodra de duisternis valt bezoek dan het Lauwersmeer Dark Sky en geniet van de duisternis.

Vogels kijken

Het Nationaal Park Lauwersmeer is een vogel paradijs waar je dan ook ontelbaar veel vogels kijken kan. Meer dan honderd soorten vogels komen in het Nationaal Park Lauwersmeer broeden. Waaronder bijzondere soorten, zoals de roerdomp en de bruine kiekendief. Dit uitje van leuke uitjes Nederland is dan ook zeker geschikt voor jong en oud. 

Ieder jaar komen duizenden steltlopers naar het natuurgebied tijdens hun lange trektocht van noord naar zuid en andersom. In de winter verblijven er duizenden ganzen. Ook de zeearend wordt geregeld gespot in het Nationaal Park Lauwersmeer. Vanuit de vogel uitkijktorens kan je ongestoord vogels spotten en genieten van de rust. Parkeer de auto op de bewaakte parking van Oog voor Stalling en loop zo het natuurgebied in. 

Tuk Tuk Lauwersoog

In het Nationaal Park Lauwersmeer kan je fietsen, wandelen, zwemmen en ook tuk tukken. Huur een tuk tuk voertuig bij Tuk Tuk Lauwersoog en verken de omgeving al tukkend. In Lauwersoog haven, vlakbij de Schiermonnikoog boot, kan je het driewielige motorrijtuig per stuk huren. In de tuk is plek voor 4 personen. 

Leg met de tuk tuk Lauwersoog een rondje Lauwersmeer af. Geniet ondertussen van de flora en fauna om je heen. Bij mooi weer gooi je de regenkap open en rijd je de omgeving door in een cabrio tuk tuk. Je auto parkeren doe je bij het bewaakte parkeerterrein welke achter de tuk tuk verhuur is gelegen. Met leuke uitjes Nederland kom je op mooie ideeën. 

Bezoek nu

Oog voor stalling
Nationaal Park Lauwersmeer Lauwersoog meer bezoeken dagje uit Dark Sky Park