caravan stalling

Camper parkeren

Camper parkeren

Waar camper parkeren als je op vakantie bent in eigen land? Mag je de camper op een openbare weg parkeren? In Nederland is het per gemeente geregeld of je vrij mag overnachten in de camper. Iedere gemeente heeft in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) een voorschrift opgenomen voor het parkeren van kampeerauto’s. 

De meeste gemeenten in Nederland houden het voorstel APV aan. Hier staat beschreven dat recreatieve voertuigen niet langer dan drie aaneengesloten dagen op een openbare weg mogen staan. Zit jouw vakantie er al op en wil je de kampeerauto voor langere tijd stallen? Leuke uitjes Nederland raad je dan aan een veilige camper stalling te kiezen. 

Camper stallen

Een camper stallen voor de winterperiode. Wie een caravan of camper bezit gebruikt deze doorgaans niet het gehele jaar. Voor de periode dat de kampeerauto niet wordt gebruikt gaat deze op stal. Wie geen ruimte rondom het huis heeft, zoekt elders onderdak. 

Dit kan bij een opslag in de buurt zijn, maar het gebeurt ook vaak dat campers of caravans in de stalling gaan op de vaste verblijf plaats. Verblijf je bijvoorbeeld vaak in het noorden van het land, dan is een goede oplossing de Oog voor Stalling Lauwersoog. Deze stalling is overdekt en bewaakt. De parking is ook geschikt voor kort en lang parkeren Lauwersoog, welke vlakbij de Schiermonnikoog boot is gelegen.  

Waddeneilanden met camper

Je wilt de Waddeneilanden met camper bezoeken. Lekker erop uit met de kampeerauto naar de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Maar welke eilanden mag bezoeken met de camper? Je mag met de kampeerauto de eerste vier eilanden bezoeken. Alleen camper Schiermonnikoog is niet mogelijk, dit eiland is namelijk autoluw. Dit betekent dat je de kampeerauto moet achterlaten op een parkeerplaats bij de boot Schiermonnikoog.

Eén van de leuke uitjes Nederland is een dagje Schiermonnikoog, dan zonder camper in dit geval. Schiermonnikoog is sinds 1989 een Nationaal Park en heeft een wonderschone natuur met vele verschillende landschappen. Parkeer de kampeerauto in Lauwersoog haven en pak vanaf hier de veerboot. Een andere leuk uitje in deze omgeving is het Nationaal Park Lauwersmeer.

Camper parkeren eigen terrein

Voor camper parkeren eigen terrein is de APV van de gemeente van toepassing. De gemeente kan eisen dat de camper achter de achtergevelrooilijn moet staan. Dit kan je nalezen in de APV van jouw gemeente. Dit is een lijn die de grens tussen openbaar- en privéterrein aangeeft. 

Indien de kampeerauto volgens de gemeente het uiterlijk aanzien van de woonwijk schaadt, mogen zij je sommeren het voertuig te verplaatsen. Wil je jouw camper veilig, bewaakt en vrij van alle weersomstandigheden stallen? Kies dan voor een camper en caravan stalling. Op deze manier weet je zeker dat je geen boete ontvangt van de gemeente voor verkeerd camper parkeren.

Bezoek nu

Oog voor stalling
parkeren Schiermonnikoog boot auto motoren boten Caravan stalling Winterstalling boot stalllen camper parkeren sloep stallen