Nationaal Park Lauwersmeer Lauwersoog meer bezoeken dagje uit Dark Sky Park

Dark sky park

Dark Sky Park

In eigen land echt donker ervaren? Dat kan in een Dark Sky Park. Nederland kent twee Dark Sky parken. De Boschplaat op Terschelling en het Nationaal Park Lauwersmeer. Het Dark Sky Park Lauwersmeer is een prachtig ingepolderd deel van de Waddenzee, welke gelegen is tussen de provincie Groningen en Friesland. 

Ver weg van kunstmatige lichtbronnen is het hier in de nacht zo donker dat je juist alles ziet en tevens hoort. Ervaar de heldere sterrenhemel en de duisternis van de natuur in het Dark Sky Park Lauwersmeer. Door de schone lucht, de stilte en de donkere omgeving is dit voor onze dieren een perfecte leefomgeving. Luister goed en wie weet hoor je een uil, spot je vleermuizen en zie je een groep egels rondkruipen.

Dark Sky Park Lauwersmeer

Boek een overnachting in een B&B Lauwersoog of hotel Lauwersoog. Parkeer je auto voor kort of lang parkeren bij de bewaakte Oog voor Stalling, welke vlakbij de Schiermonnikoog boot is gelegen. Zodra de duisternis valt wandel je naar het Dark Sky Park Lauwersmeer. Het Nationaal Park Lauwersmeer heeft sinds oktober 2016 officieel de titel Dark Sky Park. 

Een Dark-Sky-Park is voor Nederland bijzonder, omdat wij één van de landen in de wereld zijn waar de meeste lichtvervuiling voorkomt. In het Lauwersmeer-park is het donker en zijn in de nacht gasten van harte welkom om de duisternis te ervaren. Geniet bij helder weer van de prachtige sterrenhemel, de mooie natuur en dieren geluiden om je heen.

Waar sterren kijken Nederland? 

Waar sterren kijken Nederland? Deze vraag is door leuke uitjes Nederland eenvoudig te beantwoorden. Sterren kijken Nederland doe je uiteraard bij het Dark Sky Park Lauwersmeer. De sterrenhemel is op deze plek bijzonder goed zichtbaar. 

Dit komt omdat er geen licht van beneden komt en het Waddengebied de plek is in Nederland met de minste lichtvervuiling. De sterren zijn daardoor extra goed zichtbaar. Zelfs het Noorderlicht is op sommige dagen te aanschouwen. 

Lauwersoog Dark Sky Park

Leuke uitjes Nederland hoopt dat je het bezoek aan het Lauwersoog Dark Sky Park niet snel vergeet. Overigens kan je op de dag ook het Nationaal Park Lauwersmeer bezoeken. Een juweeltje in het noorden van het land. Het natuurpark is een vogel paradijs waar je dan ook ontelbaar veel vogels kijken kan. 

Meer dan honderd soorten vogels komen in het Nationaal Park Lauwersmeer broeden. Waaronder bijzondere soorten, zoals de roerdomp en de bruine kiekendief. Dit uitje van leuke uitjes Nederland is dan ook zeker geschikt voor jong en oud. Bezoek bij zonlicht het Nationaal Park Lauwersmeer met een tuk tuk Lauwersoog en geniet in de avond van de rust en duisternis die het donkere park je biedt.

Bezoek nu

Oog voor stalling
Nationaal Park Lauwersmeer Lauwersoog meer bezoeken dagje uit Dark Sky Park