parkeren Schiermonnikoog boot auto motor camper caravan Camper stalling motor parkeren vip parking

Motor parkeren

Motor parkeren

Tijdens jouw vakantie of dagje uit wil je veilig de motor parkeren. Natuurlijk wil je als motorrijder niet teveel betalen voor het parkeren. Daarentegen wil je wel dat jouw voertuig veilig geparkeerd staat. Het is per slot van rekening jouw dierbare vervoermiddel. 

Leuke uitjes Nederland adviseert de motorrijder om van te voren uit te zoeken waar je de motor overdekt en veilig kan parkeren. Bijvoorbeeld in een parkeergarage waar motoren ook werkelijk naar binnen kunnen rijden. Want niet alle parkeergarages in Nederland zijn uitgerust met een detectielus. Als je dan als motorrijder naar binnen wilt, gaan de slagbomen niet open of ze sluiten te snel. 

Regels parkeren motor

Net als voor auto’s gelden er regels parkeren motor. Een voertuig parkeren moet officieel volgens de wettelijke verkeersregels op de rijbaan. Indien er parkeervakken zijn moeten motoren binnen de lijnen in de vakken staan. Volgens de wet mag je niet de motor op stoep parkeren, hoe verleidelijk dit soms ook is. 

Met jouw motorvoertuig één van de leuke uitjes Nederland bezoeken, zoals een dagje uit Groningen. Rijd met de tweewieler door de stad Dokkum, Sneek en als eindbestemming Lauwersoog. Vanaf deze plek wil je het een en ander ondernemen. Je kan de motor lang parkeren bij een bewaakte stalling welke dichtbij de Schiermonnikoog boot is gelegen. 

Boot naar Schiermonnikoog parkeren

Bij de boot naar Schiermonnikoog parkeren is heel goed mogelijk bij de veilige en overdekte parkeer loods van Oog voor Stalling in Lauwersoog. Je kan hier lang en kort parkeren. Voor alle voertuigen, zoals caravan, camper, auto of motor parkeren. Ook voor winterstalling motor kan je hier terecht tegen een voordelig tarief. 

Van te voren kan je een parkeerplaats reserveren, bij voorkeur binnen in de loods. Geeft dit bij je aanvraag aan. Vanaf parkeren Lauwersoog Oog voor Stalling is het ongeveer tien minuten lopen naar de boot Schiermonnikoog. Een leuk dagje uit en daarbij wetende dat jouw tweewieler veilig en overdekt geparkeerd staat. 

Motor vakantie Nederland

Een motor vakantie Nederland betekent heerlijk toeren. Leuke uitjes Nederland heeft diverse tips voor een heerlijk dagje uit. Rijd bijvoorbeeld met jouw tweewieler over de Afsluitdijk en passeer het IJsselmeer. Huur een boot en ga zeilen of maak een stop bij Makkum. Flaneer over de boulevard en eet een hapje op het strand. 

Rijd door naar het vissersdorp Zoutkamp waar je de lekkerste vis kan proeven. Leer bij Eenrum mosterdmakerij waar Abraham de mosterd haalt en sla een balletje bij Pitch en Putt. Ga wadlopen Lauwersoog en vergeet ook niet de sterren te bekijken in het unieke Dark Sky Park. Genoeg te beleven tijdens een vakantie in eigen land. 

Bezoek nu

Oog voor stalling
parkeren Schiermonnikoog boot auto motor camper caravan Camper stalling motor parkeren vip parking