Lauwersoog bezoeken dagje uit weekendje weg Lauwersoog meer

Lauwersoog

Lauwersoog

Een dagje uit naar Lauwersoog vergeet je niet snel. Er is hier veel te zien en te doen, zoals fietsen, wandelen, zeilen en zeevissen. Lauwersoog ligt aan het Nationaal Park Lauwersmeer. Vroeger lag hier de Lauwerszee, maar door angst van overstromingen werd in 1969 een dam gebouwd. Het resultaat daarvan is dat er een prachtig natuurgebied is ontstaan van weides, open water en rietvelden. 

Het biedt een thuis aan tal van vogelsoorten, waardoor je hier goed vogels spotten kan. Ook andere dieren tref je hier aan, zoals Schotse Hooglanders en Konik paarden. Het Nationaal Park Lauwersmeer kan je te voet, op de fiets, per tuk tuk of boot verkennen. Een aanrader van leuke uitjes Nederland is om een tocht met de rondvaartboot te boeken, alsmede wadlopen en een dagje Lauwersoog strand.

Tuk Tuk Lauwersoog

Een snelle en andere leuke manier om de omgeving te verkennen is door een tuk tuk huren. In de haven, vlakbij de Schiermonnikoog boot, kan je bij Tuk Tuk Lauwersoog deze driewielige motorrijtuigen huren. Bij mooi weer gooi je de regenkap open en rijd je de omgeving door in een cabrio tuk tuk. Ruik de natuur, de Waddenzee en geniet volop.

Je bent overigens niet de eerste die in de tuk tuk Lauwersoog rijdt. Er gingen je al veel bekende Nederlanders voor. Zoals André Rieu, waarbij de tuktuks werden gebruikt voor een daverende opkomst tijdens zijn zomeravond concerten. Ook EO-televisiepresentator Bert van Leeuwen vond de weg naar de tuk tuk, alsmede Ali B, Brownie Dutch, Kraantje pappie, Henk Wijngaarden en weerpresentator van SBS6 Piet Paulusma. Boek vandaag nog een tuk tuk tocht door de Friese omgeving!

Zeevissen Lauwersoog

Wanner je naar het noorden afreist is een aanrader van leuke uitjes Nederland om een dagje zeevissen Lauwersoog te boeken. In Lauwersoog Haven ligt het nostalgische schip de MS Tender. Vaar een dag mee en leer zeevissen. Zeevissen Lauwersoog is voor iedereen geschikt, van jong tot oud. De ervaren kapitein voert je naar de wateren waar de vissen zijn. 

Gooi je hengel uit en geniet van het makreel vissen of kabeljauw vissen. Onderweg zie je ontelbaar veel vogels, zeevogels en met een beetje geluk een bruinvis. Je kan ook nog zeehonden kijken op de zandbanken. De vistour kan je boeken voor een dagdeel of een hele dag. Indien je hele dag boekt vaar je naar de Noordzee voor het zeevissen.

Parkeren Lauwersoog

Auto parkeren Lauwersoog doe je bij de bewaakte parking van Oog voor Stalling. Overdekt parkeren, veilig en bovendien goedkoop parkeren. Deze parkeerplaats is gelegen vlakbij de Schiermonnikoog boot. Het is slechts 10 minuten lopen naar de veerboot Lauwersoog Schiermonnikoog waar je een dagje Schiermonnikoog kan doorbrengen. 

Bij Oog voor Stalling kan je kort parkeren, maar ook lang parkeren. Er is ook een VIP parking en een caravan stalling aanwezig. Mocht je bijvoorbeeld een plek zoeken voor de winterstalling motor of winterstalling boot dan kan je tevens terecht bij parkeren Lauwersoog. Vraag hierover meer informatie aan bij leuke uitjes Nederland. 

Bezoek nu

MS Tender
Lauwersoog bezoeken dagje uit weekendje weg Lauwersoog wilde paarden