Hotel de Marne

Hotel de marne

Hotel de Marne

Ervaar de gastvrijheid bij Hotel de Marne. Dit hotel is niet een gewoon hotel. Het is een samenkomst van 60 ondernemers die toeristen en reizigers in het gebied De Marne Groningen bedienen. Zoals B&B Lauwersoog, campings, restaurants en producenten van lokale producten. 

Hoe werkt Hotel de Marne? Hotel de Marne is een atlas vol met informatie. Je kan hier heel gericht zoeken op categorie of klik op de kaart en laat je verassen. Wil je vervolgens meer weten over de plaats of bijvoorbeeld een hotel Lauwersoog boeken dan klik je op de site van de aanbieder. 

De Marne

De Marne is een oud zeekleigebied in Noordwest-Groningen. Het gebied kenmerkt zich door statige akkerbouwbedrijven op vruchtbare zavelgrond, weidse uitzichten en slingerende waterlopen. De kern van het gebied wordt gevormd door een voormalig schiereiland met wierden, boerderijen reeksen en omringd door polderland.

De Marne grenst aan de Waddenzee en het Lauwersmeergebied. Aan de zuidkant vormt het Reitdiep de scheiding met Humsterland. De oostgrens met het Hogeland wordt gevormd door de voormalige monding van de Hunze, die omstreeks de 11e of 12e-eeuw is dichtgeslibd. Hiervan resteren de waterlopen Broekstermaar, Pieterburenstermaar, Hoornse Vaart en Kromme Raken.

Marne Groningen

Er worden veel activiteiten door Hotel de Marne Groningen georganiseerd. Je vindt in dit gebied veel streekmarkten, concerten, festivals, fietstochten, wandelroutes, film en theater. Leuke uitjes Nederland raad je aan keer naar dit gebied af te reizen om de verborgen schoonheden te ontdekken.

Huur een fiets, maak een lange wandeling of huur een tuk tuk. Al tukkend kan je de diverse kleine dorpjes aandoen. Bij Tuk Tuk Lauwersoog kan je de tuks huren. De tuktuk heeft vier zitplekken. Ben je met een groep? Dan huur je meerdere tuk tuk’s. Bezoek in Marne Groningen de vissershaven Zoutkamp, het klooster terrein Kloosterburen en de Eenrum mosterdmakerij. 

Gemeente De Marne

De gemeente De Marne is een voormalige gemeente gelegen in het noorden van Nederland, in de provincie Groningen. Het was een typische plattelandsgemeente waar een groot deel van het Groningse Lauwersmeergebied bij hoorde. Plaatsen zoals Lauwersoog, Ulrum, Zoutkamp, Eenrum en Vierhuizen behoorde tot de gemeente De Marne. 

Ben je een keer een dagje uit Groningen, dan raad leuke uitjes Nederland je aan om hebt gebied De Marne te bezoeken. Je kan hier heerlijk fietsen en wandelen. De auto, motor of camper parkeren doe je in Lauwersoog haven bij de bewaakte parking Oog voor Stalling. Deze is gelegen vlakbij de Schiermonnikoog boot. Vanaf hier start jouw uitje.

Bezoek nu

Tuk Tuk Lauwersoog
Hotel de Marne